«Φρένο» στις άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Χιωτάκη
Με εισήγηση του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, μπαίνει «φρένο» για έναν χρόνο στη χορήγηση αδειών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας. Συμφωνούν ομόφωνα και τα Κοινοτικά Συμβούλιο των Δημοτικών Ενοτήτων.
Όπως γράφει ο Γιώργος Κανελλόπουλος στην amarysia.gr. λόγω υπερκορεσμού και υπερσυγκέντρωσης, αναστέλλεται για ένα χρόνο η χορήγηση νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ζώνη ΙΙ του παραδοσιακού κέντρου Κηφισιάς, αλλά και στο Ο.Τ. 346 του εμπορικού κέντρου
Αυτή τουλάχιστον είναι η εισήγηση του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, που έγινε ομόφωνα δεκτή από τα Κοινοτικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων, τα οποία παρέπεμψαν το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Μετά τη διαβούλευση που θα υπάρξει, το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς για την έκδοση της σχετικής Κανονιστικής Απόφασης.
Και όσοι πρόλαβαν, μια άδεια μπαρ, καφετέριας ή αναψυκτηρίου στα «νησιώτικα σοκάκια» της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, είδαν. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί. Εξήντα ένα νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνοιξαν τα τελευταία δυο χρόνια, μόνο στο Παραδοσιακό Κέντρο της Κηφισιάς.
Για το Παραδοσιακό Τμήμα της Κηφισιάς, όπου βάσει των τριών Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας, που το διέπουν, καθορίζονται τρεις ειδικές ζώνες χρήσεων γης, προβλέπεται αιτιολογημένη απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, φαίνεται πως οι «εξαιρέσεις» που προβλέπει ο νόμος, έχουν γίνει ο κανόνας στο κέντρο της Κηφισιάς, που τύποις τελεί υπό καθεστώς προστασίας από την Πολιτεία, αλλά στην πραγματικότητα κατακλύζεται από πληθώρα τέτοιου είδους καταστημάτων, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Η εγκατάσταση, χωροθέτηση και λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα που καλείται να αντιµετωπίσει σήµερα η δηµοτική αρχή, και κατά την παραδοχή της. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν συστηµατικά πηγή όχλησης των κατοίκων και αιτία προστριβών και αντιθέσεων µεταξύ των τελευταίων και των καταστηµαταρχών ή και των θαµώνων των σχετικών χώρων.
Καθημερινές παραβάσεις
Ποια είναι τα «παρατράγουδα» αυτής της ιδιότυπης ανάπτυξης, που ευνόησε τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Κηφισιάς και προσπάθησε να περιορίσει έπειτα, με την έκδοση Κανονιστικής Απόφασης (πέρυσι το καλοκαίρι), προσδιορίζοντας ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος;
Καθημερινά υποβάλλονται στον Δήμο Κηφισιάς βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές αρχές, έπειτα από καταγγελίες και μηνύσεις κατοίκων, αλλά και του ίδιου του Δήμου. Στην πλειονότητά τους, αφορούν σε παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης µουσικής ή µουσικών οργάνων άνευ αδείας ή καθ’ υπέρβαση της αδείας, την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ανθρώπων σε πεζοδρόµια, πεζοδρόµους και οδούς κατά τις βραδινές και µεταµεσονύκτιες ώρες.
Επίσης, στην παράνοµη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισµένων καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος (π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε µπαρ), καθώς και την παράνοµη κατάληψη του δηµόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσµατα ή και παρανόµως σταθµευµένα αυτοκίνητα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθµισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αυτής που ο ∆ήµος οφείλει να προστατεύσει και να φέρει σε ισορροπία, μάλιστα, με το δικαίωμα του «επιχειρείν».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγωδία για το ελληνικό βόλεϊ - Tέσσερις κοπέλες νεκρές σε τροχαίο και η μητέρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο
- Aυτοί είναι οι «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
- Ισραηλινή υπεροχή με τους στρατηγούς της Άγκυρας σε ρόλο θεατή!
- Νέα Δημοσκόπηση – Θα φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 0% ή πρώτα θα διαλυθεί;
- Τραγωδία στο Λε Μαν
- Η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου που δεν εκφωνήθηκε ποτέ
- Θρήνος για τις τέσσερεις νεκρές αθλήτριες
- «Στην Ελλάδα η κατάσταση έχει ξεφύγει»
- Μαγνητική τομογραφία καρδιάς για μείωση εισαγωγών στο νοσοκομείο
- «''Ναι'' σε συνεργασία ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Μαγνητική τομογραφία καρδιάς για μείωση εισαγωγών στο νοσοκομείο
- Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στον Ωρωπό
- «Φρένο» στις άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Χιωτάκη
- Συνελήφθη κι άλλος με «πειρατικό» ταξί
- Έντεκα δήμοι των βορείων προαστίων αντιδρούν στη συγχώνευση των νοσοκομείων Παίδων
- Οι «Φίλοι της Συρίας» στέλνουν όπλα στους αντάρτες
- Χάλκινη με τη σπάθη της η Βουγιούκα στους Μεσογειακούς Αγώνες
- Μάγκες πιτσιρικάδες νίκησαν τους Μεξικανούς με 2-1
- Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος σαραντάχρονος
- «Ο Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης»

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- «Φρένο» στις άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Χιωτάκη
- Οι «Φίλοι της Συρίας» στέλνουν όπλα στους αντάρτες
- Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος σαραντάχρονος
- Μάγκες πιτσιρικάδες νίκησαν τους Μεξικανούς με 2-1
- Μαγνητική τομογραφία καρδιάς για μείωση εισαγωγών στο νοσοκομείο
- Συνελήφθη κι άλλος με «πειρατικό» ταξί
- «Ο Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης»
- Χάλκινη με τη σπάθη της η Βουγιούκα στους Μεσογειακούς Αγώνες
- Έντεκα δήμοι των βορείων προαστίων αντιδρούν στη συγχώνευση των νοσοκομείων Παίδων
- Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στον Ωρωπό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Aυτοί είναι οι «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
- Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία
- Ο τσολιάς γλίστρησε και έπεσε! Βίντεο
- ΕΣΕΕ: Οι τουρίστες επιλέγουν ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα
- Νέα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ
- «Η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει»
- Παυλόπουλος: Ας διάβαζαν το Σύνταγμα για την ΕΡΤ
- Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τη διάλυση της τρικομματικής: Αυτογκολ η μοναχική πορεία Σαμαρά;
- Σοκ: Ανατριχιαστικά μπρελόκ με ζωντανά ζώα πωλούνται ως σουβενίρ στη Κίνα [εικόνες + βίντεο]