Φραστική επίθεση στο συνέδριο των δημάρχων (vid)

Σε τεταμένο κλίμα και με μεγάλη ένταση διεξάγεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ, με θέμα «Κοινωνία σε κρίση, Αυτοδιοίκηση σε δράση», που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.
Σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με την έναρξη του συνεδρίου, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπουργών για το ζήτημα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας,

ενώ έφτασαν μέχρι το προεδρείο, ζητώντας την αποχώρηση των βουλευτών από την αίθουσα.

«Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας» φωνάζουν οι σχολικοί φύλακες και αποδοκιμάζουν τους δημάρχους που βρίσκονται στο πάνελ του συνεδρίου.

Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Σίμο Δανιηλίδη να τοποθετηθεί εκπρόσωπός τους στη διάρκεια του συνεδρίου, αίτημα που έγινε δεκτό.
Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι η ΠΕΔ είναι κάθετα αντίθετη σε οριζόντιες περικοπές στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι έχει ωριμάσει η πρόταση για εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. Υπογράμμισε δε, την ανάγκη να διατηρηθούν οι κοινωνικές δομές των δήμων και πρόσθεσε ότι οι δήμοι συμμετέχουν στους δικαστικούς αγώνες των σχολικών φυλάκων.

ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ: www.thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα