Φραντσέσκο Τζόρτζι – Κατάρ: Τι ανέφερε στην απολογία του ο σύντροφος της Καϊλή

Η ιταλική La Repubblica μαζί με τη Le Soir ηγούνται των αποκαλύψεων για το Qatargate, με τα δύο Mέσα (ιταλικό και βελγικό, αντίστοιχα) να μεταφέρουν τώρα αποσπάσματα από την απολογία-ομολογία του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως, ο Τζόρτζι φέρεται να συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές Αρχές και έχει ήδη ομολογήσει για το πώς εμπλέκεται στο κύκλωμα, του οποίου αρχηγός φέρεται να είναι ο Ιταλός

και το οποίο χρηματιζόταν από το Μαρόκο και το Κατάρ για να επηρεάζει τις αποφάσεις της ΕΕ. Την ίδια ώρα, ο Τζόρτζι φαίνεται να τα παίρνει όλα επάνω του, να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους στις Βρυξέλλες και στη βαλίτσα του πατέρα Καϊλή και να αθωώνει πλήρως την Εύα Καϊλή, ζητώντας να την αφήσουν ελεύθερη.

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, Λοράν Κενς, σε ερώτηση της Le Soir απάντησε ότι δεν διαθέτει τέτοιες πληροφορίες. «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ανυπόστατο, καθώς δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχετε δει εσείς. Πρόκειται για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας». Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι φέρεται να κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών και να παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα δηλώνοντας μετανιωμένος, γράφει η La Reppublica. «Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» ήταν οι λέξεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, που χρησιμοποίησε ο Τζόρτζι για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του στο Qatargate.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Στην απολογία του ο Τζόρτζι φέρεται να υποστήριξε ότι ο ρόλος του στην «οργάνωση» ήταν να διαχειρίζεται τα μετρητά. Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του Εύα Καϊλή, όπως από χθες έγραφε η La Republica, προσπάθησε να την υπερασπιστεί, ενώ φέρεται να είπε στους δικαστές μετά την απολογία του «ελευθερώστε τη σύντροφό μου». Πέρα από την Καϊλή, ο Τζόρτζι φέρεται να «αθώωσε» και μια ακόμη ευρωβουλευτή, τη Μαρί Αρένα, της οποίας είχαν ερευνηθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο οι βοηθοί της.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζόρτζι ενέπλεξε δύο άλλους ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα που επικαλούνται το ιταλικό και το βελγικό Μέσο, ο Τζόρτζι κατέθεσε ότι υποπτεύεται άλλα δύο άτομα ότι έβαλαν στο χέρι χρήματα μέσω του Παντσέρι: τους Σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές Αντρέα Κοτσολίνο και τον Μαρκ Ταραμπελά (από το Βέλγιο), στο σπίτι του οποίου έγινε έρευνα από τη βελγική αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου παρουσία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της La Repubblica με στοιχεία από τα δικόγραφα και την πρώτη κατάθεση του Τζόρτζι, ο Ιταλός φέρεται να είπε ότι «τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» και να ξετύλιξε το κουβάρι για το πώς λειτουργούσε το όλο κύκλωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φραντσέσκο Τζόρτζι – Κατάρ, Καϊλή,frantsesko tzortzi – katar, kaili