Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: “Είναι από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου”

Στέφανος Τσιτσιπάς, στην πρόσφατη, μεγάλη συνέντευξή που έδωσε στην Cosmote TV, προσπάθησε να αναλύσει τους λόγους που τον έχουν φτάσει, αρκετές φορές στην καριέρα του, να χάσει τελικούς ΑΤΡ τουρνουά (9-15 στην καριέρα του, 2-5 το 2022).

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση της Μαρίζας Γεωργίτση, για το που εντοπίζει το “πρόβλημα”, ο Έλληνας τενίστας, απάντησε: “Προσπάθησα να σκεφτώ γιατί συμβαίνει αυτό. Νομίζω, φταίει το γεγονός ότι στους τελικούς που έπαιξα, προσπάθησα να κάνω περισσότερα πράγματα στο court, από αυτά που έκανα στους

προηγούμενους γύρους του εκάστοτε τουρνουά. Προσπάθησα να χτυπήσω τη μπάλα πιο δυνατά, προσπάθησα να πηγαίνω για πιο πολλά, γιατί ένιωθα ότι, ο αντίπαλός μου στον τελικό, έκανε κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους, για να φτάσει εκεί.

“Eίναι δύσκολο να αποφύγεις να σκεφτείς τον τίτλο”

Φυσικά, στους τελικούς, δεν έπαιζα με την υπομονή που έπαιζα στα ματς πριν από έναν τελικό. Η εμπειρία σου μαθαίνει πολλά πράγματα όμως, γιατί όσους περισσότερους τελικούς δίνεις, τόσο περισσότερο μαθαίνεις, τι πρέπει να αποφύγεις στο μέλλον. Είναι πολύ καλά μαθήματα. Οι τελικοί είναι δύσκολοι και γιατί είναι δύσκολο να αποφύγεις να σκεφτείς τον τίτλο, πριν τα καταφέρεις. Σκέφτεσαι τον εαυτό σου να σηκώνει το τρόπαιο, γιατί είναι μέρος του ονείρου όλο αυτό. Είναι μέρος του τι θες, ως αθλητής.

Πάντως, είχα και μερικούς πολύ καλούς αντιπάλους φέτος σε τελικούς. Για παράδειγμα στο Σινσινάτι, είχα αντίπαλο τον Τσόριτς, που βρέθηκε τότε, στην καλύτερή του κατάσταση μέσα στη σεζόν. Στην Αστανά, είχα αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, έναν από τους κορυφαίους του κόσμου. Στη Στοκχόλμη, είχα αντίπαλο τον Ρούνε, που βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς, “Είναι,tsitsipas – tzokovits, “einai