Φόβος στο Λονδίνο! 19χρονος σκότωσε 1 άτομο και τραυμάτισε άλλα 5

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τρόμος επικράτησε στην πλατεία Ράσελ του Λονδίνου όταν 19χρονος άντρας επιτέθηκε σε πολίτες με αποτέλεσμα να σκοτώσει μια 60χρονη γυναίκα και να τραυματίσει ακόμη πέντε άτομα.

Σύμφωνα με το Skynews, οι άνδρες της αστυνομίας δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία.

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο

ο δράστης να μην έδρασε μόνος του αλλά να είχε και συνεργούς. Στις μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι λίγο μετά τη φονική επίθεση παρατήρησαν ότι ένα ή δύο άτομα εγκατέλειψαν «βιαστικά» το σημείο.

Οι κινήσεις της Σκότλαντ Γιάρντ

Από την πλευρά της, η Σκότλαντ Γιάρντ επισημαίνει ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι ο 19χρονος να είχε ψυχολογικά προβλήματα χωρίς να αποκλείουν την τρομοκρατία. Τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχουν αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι στους δρόμους του Λονδίνου θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί. Στόχος ήταν να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Η τρομοκρατική ενέργεια είναι μία δυνατότητα, η οποία διερευνάται σ’ αυτό το στάδιο» τονίζουν οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός 19χρονου έξι λεπτά μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Ράσελ.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί» είπε στους δημοσιογράφους ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Φόβος στο Λονδίνο! 19χρονος σκότωσε 1 άτομο και τραυμάτισε άλλα 5 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα