Φουντώνει το μέτωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους δημάρχους

Με ονόματα δημάρχων μιλάει πλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), καταλογίζοντάς τους ευθύνες για συνεργασία με τον Γερμανό Υφυπουργού Εργασίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες των ΟΤΑ.  

«Οι προβλέψεις αλλά και οι εκτιμήσεις μας ότι μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνονται πλέον και μετά τις αναφορές του ύπατου αρμοστή, Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ» αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

«Η

πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο «ποταμός» συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι «αιρετοί» εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα στους “Γερμανούς κατακτητές” βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων» συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι.

«Δίνουν» τα ονόματα

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δε διστάζει να δώσει ονοματεπώνυμα δημάρχων που συνεργάζονται, ανακοινώνοντας πως προετοιμάζουν τις αντιδράσεις του «σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας».

»Είναι οι Δήμαρχοι Πάτρας κ. Δημαράς Ιωάννης, Βέροιας κ. Χαρά Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Νάξου κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας» είναι οι πρώτοι που βγαίνουν στη «σέντρα» ενώ σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι «και πολλοί άλλοι τους οποίους θα αποκαλύψουμε εν καιρώ».

Δε μένουν με «δεμένα χέρια»

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ετοιμάζεται για δυναμικές παρεμβάσεις «προετοιμαζόμαστε για τη μαζική και δυναμική παρουσία μας στην Ελληνογερμανική συνέλευση των Δημάρχων που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους τους». Οι πληροφορίες που φθάνουν κάνουν λόγο για πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της, την 15η Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. «Προετοιμάζουμε την αντίδρασή μας για να τους χαλάσουμε “τις προσοδοφόρες επενδύσεις τους”» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα