Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στον Αλμυρό Βόλου, σε δασική έκταση

Φωτιά τώρα: Πλούσια σε περιστατικά είναι η σημερινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πιο πρόσφατο περιστατικό είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Παλιόμυλος – Άγιος Χαράλαμπος του Αλμυρού Μαγνησίας.

Η πυρκαγιά είναι σε δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την επιχείρηση κατάσβεσης 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 πυροσβέστες. Η Πυροσβεστική καταβάλει επίμονες προσπάθειες.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παλιόμυλος – Άγιος Χαράλαμπος του Αλμυρού Μαγνησίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 #πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 πυροσβέστες.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 11, 2019

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά τα ξημερώματα στην Πάτρα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αχαΐας τα ξημερώματα της Τετάρτης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι επί της οδού Νόρμαν, στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 1:20 στο χώρο της κουζίνας. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες και κατάφεραν άμεσα να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί σε άλλους χώρους. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μια ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο, καθώς φέρεται να παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού. Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές κυρίως στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.

Φωτιά σε σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα το πρωί, φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 10:15 από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, στην κουζίνα του σουβλατζίδικου το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Ερμού. Για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν στο σημείο τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες, που έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά. Σημειώνεται ότι από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Φωτιά τις προηγούμενες μέρες στην Αλυκή Πιερίας: Μεγάλες καταστροφές και νεκρά ζώα

Καταστροφή εκτάσεων σε οικότοπους, με πολύτιμα ενδιαιτήματα υδρόβιων ειδών πανίδας και επτά νεκρές χελώνες, ήταν ο απολογισμός φωτιάς που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες στα νοτιοανατολικά της Λιμνοθάλασσας Αλυκής Κίτρους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κάηκε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, εντός των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, που είναι χαρακτηρισμένη και ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Ο ένας από τους δύο οικότοπους που υπέστη καταστροφές, περιλαμβάνει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λόγω της θέσης του μεταξύ θάλασσας και ξηράς, αποτελεί σημαντικό ρυθμιστή που επηρεάζει την τύχη των υπόλοιπων οικοτόπων. Ο δεύτερος οικότοπος, με επικρατέστερη την παρουσία καλαμιών και βούρλων, είναι σπάνιος καθώς περιλαμβάνει ενδιαιτήματα υδρόβιων ειδών πανίδας και συγκαταλέγεται στους πλέον απειλούμενους στη Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα