Φωτιά τώρα – Γλυφάδα: Έρχονται ενισχύσεις από Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα, με τις φλόγες να έχουν πλέον φτάσει στην περιοχή της Βούλας. Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα της περιοχής, ενώ κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση από Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει. Οι φλόγες ήδη έχουν κάψει ένα σπίτι, ενώ σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί μηχανάκια κι αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ

Η αστυνομία επιχειρεί την απομάκρυνση ηλικιωμένων από την περιοχή. Ήδη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν 15 άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικά, που τους μετέφεραν στην πλατεία Άλσους.

Από Λαγονησι… #Πυρκαγια pic.twitter.com/Qb2ud2cJA5

τρελος τουριστας (@Manos_stamou) June 4, 2022

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  δήλωσε στο OPEN ότι η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι έντρομοι, καθώς παντού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στον πολύ ισχυρό αέρα, κάτι που η δημοτική αρχή φοβόταν και γι’ αυτό ήταν σε επιφυλακή. «Ήμασταν εκεί» ανέφερε.  Παράλληλα, σταθμοί του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στον Άγιο Νεκτάριο Βούλας για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί.

Λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112

«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.  Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να προβαίνουν στις αναγκαίες μετακινήσεις, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία. Ωστόσο, υπάρχει μποτιλιάρισμα, ενώ οι οδηγοί εκνευρισμένοι περιμένουν να μετακινηθούν.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και για την ώρα έχουν κοπάσει.  Κάτοικοι έχουν βγει με λάστιχο, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους. Λόγω των 8 μποφόρ, η φωτιά εξαπλώνεται με έντονους ρυθμούς. Τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φωτιές στον ορεινό όγκο, κάνοντας βαθιά βουτιά στη χαράδρα, ενώ πιο δύσκολη είναι η παρέμβασή τους στον αστικό ιστό, λόγω του πυκνού καπνού,  ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στον αστικό ιστό για να σώσουν περιουσίες.

Στη Βούλα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης

Στη Βούλα μεταβαίνει ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, που επιστρέφει από άσκηση στην αρχαία Ολυμπία. Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής οδηγείται ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου , που ήδη βρίσκεται ο αρμόδιος υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς. «Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης», είπε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας και Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο OPEN.

Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.  Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου. Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αιτιών.

Πού είναι κλειστοί οι δρόμοιΣύμφωνα με την τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1. Στην οδό Κυδωνίων, από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

2. Στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Κατσαντώνη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

Φωτιά στη Βούλα: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο – Με αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, ένας πυροσβέστης μεταφέρεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς.

Άνοιξε σχολείο στη Βούλα για τη φιλοξενία των κατοίκων του ΠανοράματοςΤην εντολή να ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα