Φωτιά τώρα Γλυφάδα: Υποχρεωτική εκκένωση των σπιτιών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στη Γλυφάδα, η οποία επεκτείνεται μέχρι το Πανόραμα Βούλας, όπου εκεί είναι αυτή τη στιγμή το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει και μέχρι τον Υμηττό.

Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση

της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Εκκένωση από την οδό Υμηττού και προς τα πάνω

Εκκένωση πραγματοποιείται επίσης και στα σπίτια από την οδό Υμηττού και προς τα πάνω, ενώ ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία Άλσους στην Άνω Βούλα, αναμένοντας νέες οδηγίες. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα και ενισχύονται και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το ρεύμα έχει διακοπεί σε σπίτια τόσο στη Γλυφάδα όσο και στην Άνω Βούλα. Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα στους πολίτες προειδοποιώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή. Σε κοντινό σημείο βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες όμως σύμφωνα με την πρώτη εικόνα οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν τις φλόγες προς τον ορεινό όγκο, σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σπίτια.

Από υποσταθμό ΔΕΗ η φωτιά

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα. Υπάρχουν αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα. Η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποσταθμό θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 με 4 ώρες.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, σπεύδει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία αυτήν τη στιγμή κινείται προς το Πανόραμα Βούλας, ενώ ενισχύονται ακόμα περισσότερο και τα εναέρια μέσα ώστε να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν και οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, οι οποίοι υπάρχουν εκεί. Επισημαίνεται ότι πνέουν κατά τόπους άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ, όμως δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή από το μέτωπο μέχρι στιγμής.

Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της Άνω Γλυφάδα

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Λόγω της φωτιάς οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα. Ειδικότερα, οι Αρχές αποφάσισαν την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου. Ακόμα, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται στην οδό Υμηττού από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς τη θέση «Κρεμασμένος Λαγός».

Οι δυνάμεις της Τροχαίας πραγματοποιούν εκτροπές στη συμβολή των οδών: Τροίας και Πριάμου, Έκτορος και Πάτροκλου, Θεσσαλίας και Αρματωλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα