Φωτιά – Κρεμαστή Ρόδος: Μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή της Κρεμαστής. Οι φλόγες καίνε σε κεντρικό σημείο της Κρεμαστής και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν κατοικίες. Για το λόγο αυτό, υπάρχει μεγάλη κινητοποιήση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, όπως επίσης και τα αρμόδια τμήματα (πολιτικής προστασίας) από την περιφέρεια και τον δήμο της Ρόδου καθώς επίσης και τους εθελοντές που σπεύδουν στο σημείο. Το θετικό, ωστόσο, είναι πως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι άνεμοι πνέουν αντίθετα από τον οικισμό, με συνέπεια να μην απειλούνται

σπίτια αυτή τη στιγμή. Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος τρία αεροσκάφη.

Φωτιά επίσης έπιασε σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το κτίριο βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού και η φωτιά έκαιγε στο δώμα της πολυκατοικίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επί του  14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

#Πυρκαγιά σε δώμα πολυκατοικίας επί της οδού Ασκληπιού στην Αθήνα. Κινητοποιήθηκαν 14 #πυροσβέστες με 4 οχήματα καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 14, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα