Φοροκαταιγίδα Δεκεμβρίου! Πληρώνουμε 280 εκατ. ευρώ την ημέρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο απίστευτο ποσό των 280 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται καθημερινά οι φόροι που καλούνται να καταβάλουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στον «μαρτυρικό» όπως εξελίσσεται για τους φορολογούμενους, Δεκέμβριο. Και αυτό γιατί πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΦΠΑ

και τον ΕΝΦΙΑ.

Τα φορολογικά έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιδιώκει να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία μέχρι το τέλος του χρόνου περί τα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα συνήθη φορολογικά «υποζύγια», οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τα δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας θα αποδώσουν 1,092 δισ. ευρώ, ενώ στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ αναμένονται να είναι τα έσοδα από τον ΦΠΑ. Η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ θα συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Αναρτημένα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

Από την περασμένη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν μέσα από το Taxisnet τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας και να τα πληρώσουν εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα. Στην πλειονότητα των διαφόρων κατηγοριών δεν έχουν μεταβληθεί και έχουν παραμείνει στα περσινά επίπεδα.

Οριακές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί για τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων καθώς επιβάλλεται ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με βάση την πρώτο έτος κυκλοφορίας σε χώρα της ΕΕ και όχι το πρώτο έτος κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 αυξάνονται για 31.854 αυτοκίνητα ενώ μειώνονται για 41.978 εισαγόμενα μεταχειρισμένα κυκλοφορίας στην ΕΕ.

ΕΝΦΙΑ-ΦΠΑ

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έβαλαν το χέρι στην τσέπη και εξόφλησαν εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον Σεπτέμβριο εισπράχθηκε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 40% των ετήσιων εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ. Για αρκετούς ιδιοκτήτες πάντως οι δόσεις συνεχίζουν να τρέχουν έως τον Φεβρουάριο καθώς τον Δεκέμβριο εξοφλείται η τέταρτη από τις έξι προγραμματισμένες δόσεις.

Μέσα στοΝ Δεκέμβριο λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).

Το άρθρο Φοροκαταιγίδα Δεκεμβρίου! Πληρώνουμε 280 εκατ. ευρώ την ημέρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα