Φορο-θύελλα!Κατεβαίνει το αφορολόγητο, πάνω οι έμμεσοι φόροι

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση καθώς δεν επήλθε ακόμη συμφωνία ούτε μετά τη χθεσινή πεντάωρη διαβούλευση στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Όλα είναι ανοιχτά για το αν η Ελλάδα και οι θεσμοί θα προλάβουν να τα βρουν στα θέματα-αγκάθια ώστε να γίνει η συνεδρίαση έκτατου Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.

Νέες υποχωρήσεις της κυβέρνησης

Η Αθήνα φαίνεται ότι υποχωρεί, εκ νέου, σε μια σειρά από «καυτά» ζητήματα.

Σύμφωνα

με τις τελευταίες πληροφορίες, στο θέμα των κόκκινων δανείων το οικονομικό επιτελείο και δανειστές συμφωνούν για παράταση σχετικά με την πώληση κόκκινων δανείων για ενάμιση χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κυβέρνηση ήθελε αρχικά παράταση για τρία έτη.

Δυστυχώς, για τους φορολογούμενους άσχημα είναι τα νέα και για το αφορολόγητο.

Οι πιέσεις των πιστωτών φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς μετά τη νέα διαπραγμάτευση χθες με αποτέλεσμα το αφορολόγητο όριο να πέφτει κάτω από τα 9.090 ευρώ.

Οδεύουμε προς συμφωνία με πτώση του αφορολόγητου στα 8.900 ευρώ ενώ υπάρχει πρόβλεψη να προσαυξάνεται μόνο για όσους είναι γονείς.

Εν ολίγοις, για να είναι κανείς στα 9.090 που υποσχέθηκε στην αρχή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει δύο παιδιά.

Τα ανοιχτά ζητήματα

Σε εκκρεμότητα παραμένουν αρκετά θέματα όπως αυτό των προληπτικών μέτρων, αλλά και ορισμένες διευκρινήσεις για τα εισπρακτικού τύπου μέτρα όπως η αύξηση ΦΠΑ και η αύξηση στον φόρο στα καύσιμα.

Εδώ όλα δείχνουν πως εάν υπάρξει ανάγκη και προκειμένου να κλείσει η συμφωνία έγκαιρα δεν αποκλείεται να δούμε επιπλέον αύξηση στον φόρο καυσίμων, κάτι που θα σημάνει μαζί με τον ΦΠΑ αύξηση στην τιμή της λιανικής πάνω από 10 με 12 λεπτά το λίτρο, αλλά και αυξήσεις σε περισσότερα προϊόντα μέσω του ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα