Πότε έρχεται το…τέλος του πετρελαίου

Το σενάριο μπορεί αυτή τη στιγμή να φαντάζει ακραίο, αλλά σύμφωνα με την Bernstein Research, πλησιάζει. Ο αναλυτής ενέργειας Νιλ Μπέβεριτζ, σε ένα νέο ενημερωτικό σημείωμά του, προβλέπει ότι το τέλος του πετρελαίου θα έρθει το 2030.

Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, η ζήτηση του πετρελαίου θα ανακάμψει κάπως την επόμενη δεκαετία. Επίσης και οι τιμές θα ανακάμψουν, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, και θα σταθεροποιηθούν στα 60-70

δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Επειτα από αυτό, ο κόσμος θα δει μια σταθερή ώθηση, η οποία θα κορυφωθεί το 2030 και μετά θα έρθει το..τέλος.

Τι λέει το Business Insider

Σύμφωνα με το Business Insider πάντως , η ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές όπως σε Κίνα και την Ινδία θα αρχίσει να κορυφώνεται με μεγάλη ώθηση το 2020. Ομως, μερικοί παράγοντες θα εξισορροπούν αυτή την αύξηση της ζήτησης. Όμως η ενισχυμένη αποδοτικότητα και ποικιλία των καυσίμων και η εξειδίκευση εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται για τον απλό κόσμο θα κρατήσουν τις τιμές του πετρελαίου αρκετά κάτω σε σχέση με την περασμένη δεκαετία.

Πηγή: Αναλυτές: Ερχεται το τέλος του πετρελαίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263964/analytes-erhetai-telos-toy-petrelaioy#ixzz46s3WAmNG

Keywords
Τυχαία Θέματα