«Φωλιά» 320.000 άγνωστων ιών τα θηλαστικά

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τουλάχιστον 320.000 άγνωστοι ιοί «φιλοξενούνται» πάνω και στο εσωτερικό των θηλαστικών, ενώ μένει να ανακαλυφθούν, προκειμένου να προληφθεί μια μελλοντική επιδημία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Λίπκιν και τον Σάιμον Άντονι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την παγκόσμια Συμμαχία EcoHealth ξεκίνησαν τους υπολογισμούς από τη μελέτη μιας τεράστιας νυχτερίδας και στη συνέχεια επέκτειναν

τις εκτιμήσεις τους σε όλα τα 5.486 γνωστά θηλαστικά. Βάσει των δεδομένων της έρευνας εκτίμησαν ότι τουλάχιστον 320.000 ιοί δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί και αποτελούν μια δυνητική απειλή για την ανθρωπότητα.

«Προφανώς δεν μπορούμε να μελετήσουμε κάθε ζώο πάνω στον πλανήτη, όμως μπορούμε να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε, όσο γίνεται καλύτερα, τα "καυτά" σημεία, δηλαδή τις περιοχές όπου ξέρουμε, με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναδυθούν νέοι παθογόνοι παράγοντες, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημαντική απειλή για την υγεία των ανθρώπων», σημείωσε ο Λίπκιν.

Διαβάστε περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα