Φοιτητής λύνει το πρόβλημα... με την κέτσαπ!

Ο David Smith, προδιδακτορικός φοιτητής του MIT, μαζί με την ομάδα του, προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα της κέτσαπ, όταν αυτή μένει στο γυάλινο μπουκάλι. Έτσι, λοιπόν παρασκεύασε ένα υγρό, με το οποίο ραντίζει το μπουκάλι, δημιουργώντας μία επίστρωση στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα η κέτσαπ να ρέει χωρίς να κολλάει στα τοιχώματα, μέχρι και την τελευταία σταγόνα!

Οι φοιτητές ονόμασαν την εφεύρεσή τους LiquiGlide

και την περιγράφουν ως «δομημένο υγρό» με το οποίο μπορούν να ψεκάσουν μία επιφάνεια. Στην επιφάνεια αυτή, το LiquiGlide «κολλάει» σαν στερεό, αλλά προσφέρει την αναγκαία λίπανση, σαν να ήταν υγρό, ώστε-ό, τι περικλείει μέσα-να μπορεί να ρέει χωρίς πρόβλημα.

Οι φοιτητές κέρδισαν τον Διαγωνισμό Δημιουργικότητας του MIT και βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με βιομηχανίες που κατασκευάζουν συσκευασίες για διάφορα προϊόντα ώστε να χρησιμοποιήσουν το υλικό.

Όμως, για να το δούμε να κυκλοφορεί, πρέπει το προϊόν να πάρει έγκριση από τους διάφορους οργανισμούς, ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν είναι επιβλαβές για την υγεία. Υπολογίζεται πάντως, πως με το LiuqiGlide θα περισωθούν πολλά εκατομμύρια τόνοι φαγητού που αυτή τη στιγμή μένουν αχρηστεμένοι μέσα στα γυάλινα μπουκάλια και τα βάζα.

Πηγή: digitallife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα