"Αρρωσταίνουμε"… 9.672 φορές στην διάρκεια της ζωή μας!

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο μέσος κάτοικος της Δύσης αρρωσταίνει 9.672 φορές στη διάρκεια της ζωής του. Σε ετήσια βάση ταλαιπωρούμαστε από κάποιο μικρό πρόβλημα υγείας 124 φορές, ενώ κάθε 12μηνο της ζωής μας μπορούμε να περιμένουμε ότι θα πονέσει τρεις φορές ο λαιμός μας, θα πάθουμε τέσσερις φορές καούρες και θα νιώσουμε πόνο στον αυχένα άλλες τέσσερις.

Επιπλέον, θα κοπούμε πέντε φορές, άλλες τόσες θα πάθουμε κράμπα, ενώ τουλάχιστον έξι φορές θα πάθουμε δυσπεψία, ναυτία ή άλλη πεπτική ενόχληση. Η μέση μας, εξάλλου, θα μας ενοχλήσει τουλάχιστον 10 φορές, στο ίδιο δωδεκάμηνο.

Τα στοιχεία

αυτά, σε συνδυασμό μεταξύ τους, υποδηλώνουν ότι σχεδόν κάθε τρεις μέρες θα έχουμε κάτι που θα μας κάνει να μην νιώθουμε και τόσο καλά.

Στην μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την από την βρετανική Εταιρεία Φροντίδα της Υγείας Benenden, συμμετείχαν 2000 εθελοντές.

Ακόμη σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι ξυρίζονται μπορούν να αναμένουν ότι θα κόβονται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ενώ τρεις φορές τον χρόνο θα «κοπανήσουμε» κάπου ένα δάχτυλο του ποδιού.

Άλλες τόσες θα νιώθουμε αφόρητο πόνο, επειδή δαγκώσαμε τη γλώσσα μας και τουλάχιστον μία φορά θα πάθουμε λαρυγγίτιδα, που θα κάνει τη φωνή μας βραχνή, ενώ μπορούμε να περιμένουμε ότι θα σκοντάψουμε 234 φορές και θα βγάλουμε φουσκάλες κάπου στο σώμα τουλάχιστον 156 φορές.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα θα μας στείλουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 3 φορές, ενώ θα χρειαστούμε τουλάχιστον 2 εγχειρήσεις.

Προγενέστερα στοιχεία δείχνουν ότι ο 1 στους 4 ενήλικες θεωρεί τον εαυτό του επιρρεπή στα ατυχήματα, με τους μισούς να έχουν κτυπήσει το κεφάλι τους την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο και το 25% να έχουν νιώσει στη σάρκα τους τα δόντια ενός ζώου.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν, ότι για να αποφύγουμε τα περισσότερα από τα παραπάνω, θα πρέπει να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, να προσέχουμε τη στάση του σώματός μας, να τρώμε υγιεινά, να περπατάμε καθημερινά και να προσέχουμε τι κάνουμε, για να μην βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση και κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα