Φαρμακευτική αγωγή με νέο πειραματικό φάρμακο κατά του Έμπολα σε ασθενή αμερικανό γιατρό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φαρμακευτική αγωγή με πειραματικό φάρμακο χορηγείται σε έναν 51χρονο αμερικανό γιατρό, που έχει μολυνθεί με τον θανατηφόρο ιό, Έμπολα. Το συγκεκριμένο πειραματικό ό φάρμακο αποτελεί ένα μέρος από τη θεραπεία που λαμβάνει σε ιατρικό κέντρο στη Νεμπράσκα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της μονάδας βιολογικής ιατρικής στο ιατρικό κέντρο Ομάχα της Νεμπράσκα, δρ Φιλ Σμιθ, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δώσει κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια

σχετικά με το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για το έως τώρα γνωστό φάρμακο ZMapp που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία άλλων δύο Αμερικανών ασθενών που επίσης είχαν προσβληθεί από την ασθένεια και πλέον είναι καλά.

Ο ασθενής ονομάζεται Ρίκ Σάκρα, είναι γιατρός και εργαζόταν στη Λιβερία της Δυτικής Αφρικής ως ιεραπόστολος όταν διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Ο ασθενής έφτασε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Νεμπράσκα, την περασμένη Παρασκευή. Οι γιατροί τού είπαν ότι τα πρώτα σημάδια της θεραπείας που ακολουθεί είναι ενθαρρυντικά, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πουν αν θα ανακάμψει πλήρως.

Ο ασθενής πάντως είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα επικοινώνησε με την οικογένειά του μέσω τηλεδιάσκεψης δύο φορές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νεμπράσκα διαθέτει ειδική μονάδα σχεδιασμένη για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν μολυνθεί. Η μονάδα στελεχώνεται με ειδικούς σε μολυσματικές ασθένειες που ετοιμάζονται χρόνια για καταστάσεις όπως αυτή.

Το άρθρο Φαρμακευτική αγωγή με νέο πειραματικό φάρμακο κατά του Έμπολα σε ασθενή αμερικανό γιατρό εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα