Φάλαινες και δελφίνια στο έλεος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό παραδέχθηκε ότι τα γυμνάσια που θα διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα 2014-2019 θα προκαλέσουν το θάνατο εκατοντάδων φαλαινών και δελφινιών, ενώ εκατομμύρια άλλα εξ αυτών θα επηρεαστούν ποικιλοτρόπως, κυρίως λόγω υποθαλάσσιων εκρήξεων. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν μέσα στην επόμενη πενταετία, ανοιχτά των ανατολικών ακτών, της νότιας Καλιφόρνια, της Χαβάης και του Κόλπου του Μεξικού.

Βάσει των εκτιμήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, ο αριθμός των θηλαστικών που θα θανατωθούν ακουσίως υπολογίστηκε σε 341. Μόνο στις ανατολικές ακτές, 11.267 θηλαστικά

θα τραυματιστούν σοβαρά και άλλα 1,89 εκατομμύρια θα τραυματιστούν πιο ελαφρά, ενώ άλλα 20 εκατομμύρια θα αλλάξουν συμπεριφορά εξαιτίας των ασκήσεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διευθυντής του τομέα ενέργειας και περιβαλλοντικής ετοιμότητας του Π.Ν. Υποναύαρχος Κέβιν Σλέιτς είπε ότι, παρά τους θανάτους και τους τραυματισμούς που αναμένεται να προκαλέσουν, οι ασκήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτικής εκπαίδευσης. «Χωρίς αυτές τις ρεαλιστικές ασκήσεις και την εκπαίδευση, οι ναύτες μας δεν μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι νέες τεχνολογίες θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα