Φ. Ολάντ: Θα συναντούσα τον Τσίπρα εφόσον ήταν πρωθυπουργός

«Αν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συναντούσα τον Αλέξη Τσίπρα», φέρεται να δήλωσε ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στις οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

«Με τον ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, στη φάση αυτή δεν δύναμαι να τον συναντήσω», συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ, εννοώντας προφανώς,

πως δε θα δεχτεί το προσκλητήριο του κ. Τσίπρα για κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Εν τω μεταξύ, σήμερα μεταβαίνει στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συναντηθεί με τον πρώην υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Με τον κ. Γιούνκερ «συνομιλήσαμε και για το μέλλον του Eurogroup» διευκρίνισε ο κ.Ολάντ, εξηγώντας ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τον ενημέρωσε «για την προσέγγιση, που κάνει, για την τωρινή συγκυρία ενώ συγχρόνως του παρέσχε πληροφορίες για την κρίση στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι «προς το παρόν πρόκειται για κρίση πολιτική», συμπληρώνοντας ότι «υπήρξε νέα καμπή, με διάσταση αβεβαιότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα