Φ. Κουβέλης: Το «παρών» είναι στάση ευθύνης

Το να δηλώσουμε «παρών» στην ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πράξη ευθύνης δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το ΣΥΡΙΖΑ

πολιτικό εκκρεμές.

«Είναι μια υπεύθυνη στάση διότι αυτή την ώρα η χώρα διαπραγματεύεται. Και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί, γιατί αυτή υπάρχει» είπε ο κ Κουβέλης μιλώντας στο Realfm και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τρόπο τέτοιο ώστε να μην μπουν νέα μέτρα και φυσικά, όπως τόνισε, να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί τα μέτρα, αλλά με την πρόταση δυσπιστίας και την επιχειρηματολογία που την συνοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταλαμβάνει την αρνητική εξέλιξη» ,σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης.

Όσον αφορά στη χρονική συγκυρία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρόταση «έχει έναν τακτικισμό, ο οποίος αναφέρεται στην προωθούμενη δημιουργία ενός διπολισμού».

Ένας δεύτερος στόχος είναι η απάντηση στα εσωτερικά προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε και συμπλήρωσε πως ένας τρίτος στόχος είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στοιχηθούν πίσω από την πρόταση του και άλλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και και η Δημοκρατική Αριστερά και να δημιουργήσει μια «παρακολουθητική σχέση».

«Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε παρακολουθητική δύναμη ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης ο κ. Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι η πρόταση δυσπιστίας θα απορριφθεί και εκτίμησε ότι το όπλο αυτό ακυρώνεται αφού για να κάνει κάποιος νέα πρόταση μομφής στην κυβέρνηση πρέπει να περάσουν έξι μήνες.

«Θα απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας, κατά συνέπεια, αυτό το κοινοβουλευτικό όπλο θα πρέπει να ξέρεις κάθε φορά να το αξιοποιείς στη βάση των συγκεκριμένων δεδομένων και του έντονα πιθανολογούμενου θετικού αποτελέσματος, που τώρα δεν υπάρχει», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε λέγοντας πως τώρα η κυβέρνηση θα έχει αποφύγει τους όποιους τριγμούς, τα όποια ρήγματα τα οποία καταγράφονται είτε σε σχέση με τα ακίνητα, είτε σε σχέση με τη λήψη νέων μέτρων.

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως άλλη γλώσσα μιλάει στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλη στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας το «πολιτικό εκκρεμές».

«Οι συνεργασίες ή οι συγκλήσεις έχουν πάντα ένα πολιτικό περιεχόμενο. Με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε στο όποιο ενδεχόμενο συνεργασίας. Τάζει λαγούς με πετραχήλια. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί με αυτή την πολιτική η Δημοκρατική Αριστερά; Όχι.», είπε .

Επανερχόμενος στην απόφαση της ΔΗΜΑΡ να δηλώσει «παρών» ανέφερε ότι «δεν είναι μια βολική λύση. Είναι μια υπεύθυνη στάση. Θέση που δεν συνιστά ούτε υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον έναν ή με τον άλλον, γιατί δεν χρειάζεται αυτό η χώρα και οι πολίτες», σχολίασε ο κ. Κουβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα