Εξηγήσεις του δημάρχου Ελληνικού για το λούνα παρκ

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το «ματωμένο» λούνα-παρκ έδωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης σημειώνοντας ότι δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα να ελέγξει πώς λειτουργούσε το λούνα παρκ, ενώ τόνισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

«Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό», δήλωσε, ενώ απατώντας για την «εξαφάνισή» του μετά το συμβάν δήλωσε: «Δεν θέλαμε πριν ταφεί το παιδί να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα

Μέσα μαζικής Ενημέρωσης, δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μία στοιχειώδη έρευνα».

«Υπάρχουν ερωτήματα που ακόμη θέλουν διερεύνηση. Περιμένουμε να κριθούμε από τους ελέγχους που γίνονται», σχολίασε ο κ. Κορτζίδης, ο οποίος μπήκε αλλά και βγήκε από την αίθουσα χειροκροτούμενος. Αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες που βαραίνουν τη δημοτική αρχή και αν σκέφτεται την παραίτηση, ο κ. Κορτζίδης δήλωσε: «Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω αν θα μας ασκηθεί δίωξη».

Ερωτηθείς γιατί ο δήμος συνέχιζε να παραχωρεί το χώρο παρότι δεν λάμβανε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, ο δήμαρχος Ελληνικού έκανε λόγο για «πολυδαίδαλο καθεστώς λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων» ενώ αιτιολογήθηκε λέγοντας ότι ο Δήμος δεν είχε ανάλογη προηγούμενη εμπειρία. «Δεν πέρασα να κάνω έλεγχο. Υπάρχουν μηχανισμοί. Οι υπηρεσίες του δήμου είχαν πει στους ιδιοκτήτες να φύγουν και ο επιχειρηματίας του είπε ότι ψάχνει να βρει άλλο χώρο. Δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Μπορούσε να τους κλείσει η αστυνομία, το υπουργείο…», εξήγησε.

«Θεωρήσαμε ότι πρόκειται για προσωρινή λειτουργία και πως δεν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια, κάτι που επηρέασε την κρίση μας», είπε ο δήμαρχος προσθέτοντας πως «αυτοί που μας κατηγορούν ψήφισαν ομόφωνα τις αποφάσεις για να παραχωρήσουμε το χώρο. Δεν είχαμε καμία καταγγελία. Κάποιοι περίμεναν να γίνει αυτό το συμβάν για να μας πουν «εμείς σας τα λέγαμε».

«Το μόνο που μπορεί να μου καταλογίσει κάποιος είναι γιατί δεν πήγα να ελέγξω πώς λειτουργούσε το λούνα παρκ», δήλωσε. Μίλησε τέλος, για ολοφάνερη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του τραγικού συμβάντος. «Δόθηκε μια ευκαιρία πολιτικοί παράγοντες να αξιοποιήσουν το γεγονός το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε. Ορισμένους τους ενοχλούμε», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα