Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 44χρονου στη Θήβα τον Ιούλιο του 2021

Δύο άτομα κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τη δολοφονία 44χρονου κατασκευαστή, πατέρα δύο παιδιών, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του για να «σβήσουν» τα χρέη για ποσά που είχαν δανειστεί από αυτόν, αλλά δεν μπορούσαν η δεν ήθελαν να επιστρέψουν! Είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την εξιχνίαση της δολοφονίας, μετά από ενέδρα, έξω από το σπίτι του στο Ταχί Θήβας, με θύμα 44χρονο, ένα βράδυ του Ιουλίου του 2021. Περίπου 1,5 χρόνο μετά την δολοφονία, που συντάραξε τη Βοιωτία, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με τον ανακριτή,

έφθασαν στη σύλληψη δύο ανδρών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν την δολοφονία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί και ποιος ήταν ο κουκουλοφόρος ο οποίος μέσα στο σκοτάδι, πυροβόλησε τη μοιραία νύχτα αρκετές φορές τον επιχειρηματία. Ήδη ο ένας εκ των κατηγορουμένων, που φέρεται και ως ο βασικός κατηγορούμενος, 43 ετών, ιδιοκτήτης μάντρας οχημάτων η οποία όμως ουσιαστικά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν λειτουργούσε από το 2014, έχει συλληφθεί από τις 18 Φεβρουαρίου από την Ασφάλεια Αττικής για εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων, τα οποία δεν παραλάμβαναν ποτέ.

Ο δεύτερος, ηλικίας 38 χρόνων, συνελήφθη με ένταλμα από τους αστυνομικούς στη Θήβα, οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν ήδη δύο Εντάλματα σύλληψης για απάτες και πρόκληση σωματικών βλαβών-πυροβολισμοί κατά Ρομά- αλλά και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 2 ετών για απάτη.

Οι σημειώσεις του θύματος

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, οι οποίοι ξεκίνησαν την έρευνά τους με μοναδικό στοιχείο εννέα κάλυκες, που είχαν πέσει από το πιστόλι του εκτελεστή, στην πορεία ανακάλυψαν στοιχεία από τις προσωπικές σημειώσεις του άτυχου θύματος, για άτομα που του χρωστούσαν χρηματικά ποσά. Βέβαιοι ότι αυτό ήταν το κίνητρο της δολοφονίας, μέσα και από άλλα στοιχεία κατάφεραν να βάλουν στο «κάδρο» της ενέργειας και τους δύο, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. «Για την υπόθεση αυτή», αναφέρει η Αστυνομία «αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα, που συλλέχθηκαν κατά την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, με αποτέλεσμα να εκδοθούν σε βάρος δύο  ημεδαπών, τα από 28-02-2023 Εντάλματα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Θηβών, για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε ανθρωποκτονία με δόλο».

Η απάτη με τις πωλήσεις ΙΧΕ

Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη του 43χρονου κατηγορούμενου, στις 18 Φεβρουαρίου για υπόθεση απάτης, για την οποία και είναι προφυλακισμένος,  είχε ανακοινωθεί ότι συνελήφθη, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Ιδού, ποια ήταν η κατηγορία: «Ως προς τις περιπτώσεις απάτης», ανέφερε η Αστυνομία  «ο συλληφθείς, με έτερους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2020, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας αυτοκίνητων, η οποία από το 2014 και έπειτα δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη, αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου με αυτοκίνητα προς πώληση.

Από ιστοσελίδες εξωτερικού

Συγκεκριμένα, έχοντας πρώτα αλιεύσει φωτογραφίες από αυτοκίνητα που πωλούνταν σε ιστοσελίδες χωρών του εξωτερικού, τα διέθετε προς πώληση ως δικά του, έναντι χαμηλού τιμήματος, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο αγοραστές. Έπειτα, έπειθε τους υποψήφιους πελάτες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, άλλοτε σε μετρητά, άλλοτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη συναλλαγή, χωρίς να τους παραδίδει ποτέ τα οχήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα