Έξι νεκρά παιδιά μεταξύ των θυμάτων της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεση στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στο ανατολικό Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας κατά ινδικού προξενείου κοντά στα αφγανο-πακιστανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Αστυνομίας της ταραχώδους επαρχίας Νανγκαχάρ, αστυνομικοί εντόπισαν τους βομβιστές αυτοκτονίας ενώ το όχημά τους προσέγγιζε σημείο ελέγχου κοντά στο προξενείο.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Δύο από τους επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και αντήλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς, ενός ο τρίτος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά

με τα οποία ήταν παγιδευμένο το αυτοκίνητο.

Οι ινδικές διπλωματικές αποστολές στο Αφγανιστάν έχουν αποτελέσει αρκετές φορές στόχο πακιστανικών ένοπλων οργανώσεων που δρουν κοντά στα σύνορα μεταξύ του Αφγανιστάν και Πακιστάν. Η αποστολή της Ινδίας στην πρωτεύουσα Καμπούλ ήταν στόχος επιθέσεων το 2008 και το 2009.

Πέραν των εννέα νεκρών αμάχων, τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν λόγω της έκρηξης, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. Οι τρεις βομβιστές έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Τα κίνητρα πίσω από την επίθεση δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Σημειώνεται πως οι Ταλιμπάν διεμήνυσαν πως δεν είναι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία.

Υπενθυμίζεται πως η επαρχία Νανγκαχάρ απετέλεσε πεδίο δύο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και μαχητών Ταλιμπάν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσίευσαν οι αστυνομικές και κυβερνητικές Αρχές, 22 αστυνομικοί και τουλάχιστον 76 ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών, με τους Ταλιμπάν να αντιτείνουν ωστόσο πως υπέστησαν ελάχιστες απώλειες ενώ αντίθετα σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Και οι δύο πλευρές συχνά ισχυρίζονται πως επικράτησαν σε συγκρούσεις δίνοντας εντυπωσιακούς απολογισμούς, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα