Δεν φταίει ο Βίτορ που «καταδίκασε» τον ΠΑΟΚ

Φρόντισε για αυτό ο προπονητής της Μπενφίκα, ο Ζόρζε Ζέσους, ο οποίος δεν τον εκτίμησε ποτέ, δεν τον καθιέρωσε ποτέ και, τελικώς έφτασε πέρυσι να τον στείλει στη Β' ομάδα των «Αετών» της Λισσαβώνας.

Σύμφωνα με όσους έχουν παρατηρήσει μέχρι σήμερα στενότερα από εμάς την καριέρα του, ο Πορτογάλος -διεθνής με τις μικρές Εθνικές- αμυντικός υπέστη αγωνιστική και ψυχολογική «καταστροφή», είδε την αυτοπεποίθησή του να κλονίζεται, έχασε τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις που θα είχε προλάβει να πάρει αν ο προπονητής του έδινε ευκαιρίες.

Ακόμη και στα παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον Ζέσους, ο

Βίτορ γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα έχανε τη θέση του στο επόμενο παιχνίδι ακόμη και αν έλαμπε στο τερέν, διότι αυτό του έδειχνε η ιστορία της σχέσης με τον προπονητή.

Όλα τα παραπάνω, όπως και το βιογραφικό του, πείθουν ότι ο Βίτορ δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμος για το ματς με τη Μέταλιστ. Όσο καλά και αν είχε προλάβει να τον ετοιμάσει ο Χουμπ Στέφενς, όσο χρόνο κι αν πήρε στα φιλικά, ο Βίτορ έρχεται από απραξία.

Έρχεται με σημαντικά κενά σε εμπειρία. Χωρίς τις απαιτούμενες παραστάσεις που θα τον ετοίμαζαν για ματς με την κρισιμότητα του προχθεσινού. Χωρίς τον συγχρονισμό με το παιχνίδι, τον οποίο θα του έδινε μια γεμάτη χρονιά, αν την κουβαλούσε πίσω του. Κι ειδικά αυτό το παιδί, που είναι σκεπτόμενο, και αντιλαμβάνεται την ευκαιρία που του δίνει ο ΠΑΟΚ ως την τελευταία μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στην καριέρα του, μετά από ταλαιπωρία ετών, ήταν φυσιολογικό να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί τόσο νωρίς μια τόσο μεγάλη πίεση.

Δεν χρειάζεται να δοθούν τα παραπάνω στοιχεία σε έναν ειδικό του ποδοσφαίρου για να εκτιμήσει αυτός ότι ο Μιγκέλ Βίτορ, ακόμη και αν έχει, που είναι πιθανόν, την ποιότητα για να βρίσκεται στην 11άδα του ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος για την 11άδα του ΠΑΟΚ και μάλιστα σε παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Champions League. Αυτόν όμως πήρε ο ΠΑΟΚ για «έτοιμη λύση».

Και επειδή τα λάθη συχνά στο ποδόσφαιρο πληρώνονται ακριβά, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει την πρόκριση σε μια κλήρωση στην οποία στάθηκε τυχερός, και μαζί να χάσει την ευκαιρία να «κλειδώσει» ένα σωρό εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα του εξασφάλιζε το μίνιμουμ, δηλαδή η συμμετοχή στα play offs του Champions League και στη φάση των ομίλων του Europa League.

Καλός, πολύ καλός ο Χουμπ Στέφενς, υψηλών προδιαγραφών, έτοιμος να κάνει τη δουλειά. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν ψώνισε παίκτες έτοιμους να κάνουν τη δουλειά. Κι αυτό για την ώρα του στοιχίζει ακριβά.

Πηγή: SportDay

Keywords
Τυχαία Θέματα