Εξελίξεις μετά τη σύλληψη του διοικητή νοσοκομείου

Με χειροπέδες οδηγήθηκε εκτός νοσοκομείου από αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβιασμό, αφού φέρεται να ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία 25.000 ευρώ για να συνάψει μαζί τους σύμβαση.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, ενημέρωσαν τις αρχές και στη συνέχεια έκλεισαν ραντεβού με τον πρόεδρο του νοσοκομείου στον οποίο έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις τα πήρε στα χέρια του εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ο

κ. Τομπούλογλου υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ενημέρωνε τους πολίτες για τις προθέσεις του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της πόλης.

Διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία

Εν τω μεταξύ, τη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε η Συγγρού, μετά τη σύλληψή του για δωροδοκία και εκβιασμό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Αντίδραση του υπ. Υγείας

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για την επ' αυτοφόρω σύλληψη του διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου έδωσε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας παράλληλα την παύση του από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου. Καλούμε το Ιδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.Το Υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα