Εξελίξεις με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

(ΟΜΜΑ), Γιάννη Μάνου και του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο κυβερνητικό παράγοντα, το βασικό πρόβλημα έγκειται στην αδυναμία του ΟΜΜΑ να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο.

Άλλα στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, ανέφεραν ότι το Δημόσιο θα πάρει στην κυριότητά του το νέο κτίριο του Μεγάρου, ενώ το παλαιό θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς. Επίσης, η διαχείριση θα ασκείται μεν από τη διοίκηση του Μεγάρου, αλλά εφεξής το κράτος θα έχει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ με έξι μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα