Εξελίξεις για Θέρμη!

Η ακατανόητη απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Θανάση Καρούντζου και των συμβούλων του, να μην εγκρίνουν το σχέδιο για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ωστόσο ελήφθησαν καθοριστικές αποφάσεις για τις κινήσεις που ακολουθούν.

Τα «Σπορ του Βορρά» φιλοξενούν σήμερα όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από χθες και οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς

πληροφορίες των ΣΠΟΡ, χθες τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θέρμης, αποφάσισαν να κατατεθεί αίτηση – τη Δευτέρα – στην τριμελή επιτροπή που είναι αρμόδια για να εγκρίνει το έργο.

Για την κατάθεση της σχετικής αίτησης αποφάσισαν τόσο ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Βεζυρτζής.

Στο δήμο Θέρμης θέλουν να συντομεύσουν τις διαδικασίες και πολύ καλά πράττουν. Δόθηκε εντολή σε δικηγόρο, να προχωρήσει στην ακύρωση της απόφασης που έλαβε ο Καρούντζος και η αποκεντρωμένη διοίκηση και να προχωρήσει η όλη διαδικασία στην τριμελή επιτροπή που αναλαμβάνει τον ρόλο να δώσει λύσεις όταν «κολλάει» το όποιο θέμα στα «γρανάζια» της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Οι εκπρόσωποι της οποίας δεν είναι εκλεγμένοι, αλλά διορισμένοι. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του δήμου Θέρμης, ενημέρωσαν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ για τις κινήσεις τους.

Η εκτίμηση που επικρατεί, είναι πως με την κατάθεση της σχετικής αίτησης, από τον δήμο Θέρμης, στην αρμόδια επιτροπή, θα ξεπεραστούν τα ανεξήγητα εμπόδια που προβάλλει ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Θανάσης Καρούντζος και ορισμένοι από τους συμβούλους του.

Και αυτό διότι, όπως λένε οι του δήμου, όλα έχουν γίνει νομότυπα. Θα αναρωτηθεί κανείς, αφού είναι όλα τεκμηριωμένα, όπως τα είχε ζητήσει η αποκεντρωμένη διοίκηση, γιατί δεν εγκρίθηκε τη δεύτερη φορά ο φάκελος του ΠΑΟΚ;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τους αρμοδίους του δήμου Θέρμης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των ΣΠΟΡ είχαν συναντηθεί με τον δικηγόρο (τον κ. Βγόντζα) που τους είχε υποδείξει ο Καρούντζος και είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την πρώτη απόρριψη.

Για αυτό τον λόγο είχε εγκριθεί για δεύτερη φορά από τον δήμο Θέρμης ο φάκελος του ΠΑΟΚ και περίμεναν μία θετική απάντηση από την αποκεντρωμένη. Όμως, κάπου εκεί, έγινε η «στραβή».

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο «ΔΡΟΜΟΣ»

Το ουσιαστικό που ενδιαφέρει τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους της ομάδας κατ’ επέκταση, είναι πως με την απόφαση που πήρε χθες ο δήμος Θέρμης, εκτιμάται πως θα ανοίξει ο δρόμος για να γίνει το έργο. Ο φάκελος είναι πλήρης, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και η τριμελής επιτροπή θα αποφασίσει οριστικά, το αργότερο σε δύο μήνες. Εκτιμάται όμως, πως από τη στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση για τον φάκελο του ΠΑΟΚ αυτή τη Δευτέρα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα (δηλαδή ένα μήνα περίπου) θα συνεδριάσει η επιτροπή για να εγκρίνει τον φάκελο. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε θα μπορέσουν να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου άμεσα.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολλοί επιχείρησαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα, γιατί η αποκεντρωμένη περιφέρεια απέρριψε τον φάκελο που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά, ενώ είχαν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονταν. Κινήθηκαν σύμφωνα με όσα τους είχε πει ο Καρούντζος που είχε υποδείξει τον δικηγόρο Βγόντζα για να γίνουν οι διορθωτικές ενέργειες από την πρώτη κατάθεση του φακέλου. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του δήμου Θέρμης είχαν συναντηθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές με τον Βγόντζα και κάθε συνάντησή τους είχε διαρκέσει τέσσερις ώρες. Οι διορθώσεις έγιναν, αλλά ο Καρούντζος είπε όχι. Το γιατί έχει αιτία και στην ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν από αρκετές ημέρες. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές για τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης, επισημαίνοντας πως κόβουν τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη επένδυση στο δήμο Θέρμης. Άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το παρασκήνιο, λένε πως ο Καρούντζος κράτησε «μανιάτικο» στον ΠΑΟΚ για εκείνη την ανακοίνωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Όταν απερρίφθη την πρώτη φορά από την αποκεντρωμένη διοίκηση, ο φάκελος του ΠΑΟΚ, οι εκπρόσωποι του δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με τους επιτελείς του Δικέφαλου, είχαν πρόθεση να καταθέσουν αίτηση στην τριμελή επιτροπή που θα εξετάσει πλέον την υπόθεση από την άλλη εβδομάδα. Όμως, δεν προχώρησαν, διότι ήθελαν να τηρήσουν με ακρίβεια τα όσα τους μετέφεραν οι αρμόδιοι της αποκεντρωμένης διοίκησης, όσον αφορά κυρίως τους πολεοδομικούς όρους. Ακολούθησαν το γράμμα του νόμου, συμπλήρωσαν τα νέα στοιχεία, πέρασαν για δεύτερη φορά το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θέρμης που το ενέκρινε και πήγαν στην αποκεντρωμένη που το… απέρριψε χωρίς σοβαρή δικαιολογία.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Αρκετοί ρωτούσαν χθες, εάν στην συγκεκριμένη περιοχή του δήμου Θέρμης, μπορούν να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως σχεδιάζει ο Σαββίδης. Η απάντηση είναι θετική. Τον Οκτώβριο του 2013, είχε ψηφιστεί ειδική τροπολογία σε νομοσχέδιο στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, μπορούν να γίνουν αθλητικά έργα. Ήταν μία υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Σταύρου Καλαφάτη. Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα όσον αφορά τα έργα που μπορούν να γίνουν στην περιοχή. Όσο για τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, παρακολουθούν τις κινήσεις και περιμένουν άμεσα, με την προσφυγή του δήμου στην τριμελή επιτροπή, επιτέλους να προχωρήσει το θέμα.

πηγη:inpaok

Keywords
Τυχαία Θέματα