Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγάκια και τα πουλούσε στην μαύρη αγορά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη Με επικεφαλής έναν Νιγηριανό– «εξπέρ» στις κλοπές ιδιωτικής χρήσης μικρών φορτηγών 4χ4, πολυμελής σπείρα, «σήκωνε», τέτοιου τύπου οχήματα και ΄Ελληνες συνεργοί του τα μετέφεραν στην Αττική. Εδώ τα απέκρυπταν σε μυστικό σημείο και τα πουλούσαν σε τιμές, πολύ χαμηλότερες της αγοράς.Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ αυτοκινήτων, 7 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες και μία κλοπή σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών, οι οποίες έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2015.Από τα
οχήματα που εκλάπησαν και πωλήθηκαν μέσα από σκοτεινές ατραπούς, η Αστυνομία βρήκε το ένα μόνο. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, η λεία των μελών της σπείρας περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές που αφαιρέθηκαν από σπίτια.Στη Λαμία, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 33 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται άλλα επτά μέλη της σπείρας και ειδικότερα πέντε ημεδαποί, ηλικίας 49, 28, 35, 25 και 21 ετών, μίας 42χρονης ημεδαπή και ενός 35χρονος υπηκόος Νιγηρίας.Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων «στόχων» τους και ακολούθως, με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και αφαιρούσαν τα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε περιοχή της Αττικής και τα πωλούσαν, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους περιοχή της Αττικής, ενώ η παράνομη δράση τους εκδηλωνόταν συνήθως βραδινές ώρες. Επισημαίνεται δε ότι κύριοι «στόχοι» τους αποτελούσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας.Όπως προέκυψε, οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2015, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, σε συνολικά:Δέκα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας,Μία κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αττικής,Εξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας, Μία κλοπή από κατάστημα εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτων, σε περιοχή της Λαμίας.

Το άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγάκια και τα πουλούσε στην μαύρη αγορά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα