Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε φορτηγά

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι δυο άνδρες, ηλικίας 43 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές φορτηγών οχημάτων από λατομεία, εργοτάξια και συναφείς επιχειρήσεις, ενώ καταζητείται ένας 36χρονος συνεργός τους.

Τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας μετέβησαν σε μάντρα εργοταξίου εταιρείας εξορύξεων στο Σέσκλο Μαγνησίας, όπου οι δύο συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας κλαδιά δέντρου μπροστά από τα πρόσωπά τους, προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους τις

από κλειστό κύκλωμα καταγραφής, αφού παραβίασαν την περίφραξη εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας συνολικής αξίας 140.000 ευρώ. Ακολούθως, έθεσαν σε κίνηση τα κλεμμένα οχήματα με τα κλειδιά τους τα οποία βρήκαν στο σημείο κι εξήλθαν από τη μάντρα κατεδαφίζοντας τον τοίχο στον οπίσθιο μέρος της.

Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες, κατευθύνθηκαν με προορισμό την Αθήνα, όπως διαπιστώθηκε από τις συσκευές GPS , που διέθεταν τα κλεμμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς η πορεία των οχημάτων και να κινητοποιηθούν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής, Βοιωτίας και Ευβοίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν δύο ακόμη κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων από περιοχές της Λαμίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και μετά την ασκηθείσα σε βάρους τους ποινική δίωξη παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Βόλου προκειμένου να απολογηθούν.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα