Εξαρθρώνεται μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες που εξαπατούσε με… δήθεν τροχαία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γερό χτύπημα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, δέχθηκε μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυμελείς συμμορίες, τα μέλη των οποίων εξαπατούσαν πολίτες με την επίκληση ανύπαρκτων τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία έπειθαν τα θύματα ότι είχαν εμπλακεί συγγενικά τους πρόσωπα.

Θα μεσολαβούσαν στις… εισαγγελικές Αρχές!

Εμφανιζόμενοι οι εγκέφαλοι ως αξιωματικοί της Αστυνομίας, έλεγαν στα θύματα ότι είχαν στον «τρόπο» έναντι αμοιβής να μεσολαβήσουν στις εισαγγελικές αρχές ούτως ώστε οι συγγενείς τους, αντί

για τη φυλακή να επιστρέψουν στο σπίτι!

Πενήντα έξι χιλιάδες ευρώ τα καταβληθέντα στους απατεώνες

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι από τη μεγάλη τηλεφωνική επίθεση που εξαπέλυσαν τα επτά μέλη της σπείρας από τη Βουλγαρία, εξαπάτησαν 23 πολίτες από τους οποίους απέσπασαν ποσό ύψους 56.000 ευρώ!

Τα 12.000 ευρώ βρέθηκαν στην έρευνα της Αστυνομίας και κατασχέθηκαν, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η αναζήτηση των συνεργών δύο εμπλεκομένων που συνελήφθησαν επ αυτοφώρω.

Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι 52 και 58 ετών με βαριές κατηγορίες

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 52 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης.

Αναζητούνται ακόμα τρεις άνδρες και δύο γυναίκες

Επίσης αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων (τρεις άνδρες και δυο γυναίκες), μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Το τελευταίο δίμηνο, στην Πάτρα, είχε καταγραφεί αυξημένος αριθμός περιστατικών απόπειρας απάτης σε βάρος συμπολιτών μας, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.

Συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών

Για το σκοπό αυτό συνεστήθη ειδική ομάδα αστυνομικών, με σκοπό την αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας και τη συλλογή στοιχείων η οποία θα βοηθούσε στον εντοπισμό των απατεώνων.

Οι δύο δράστες, συνελήφθησαν ενώ πήγαιναν να… παραλάβουν το ποσό των 2.000 ευρώ από μια γυναίκα στην οποία είχαν τηλεφωνήσει επικαλούμενοι την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος στο οποίο εμπλεκόταν συγγενικό της πρόσωπο.

23 απάτες μόνο τους δύο μήνες

Προέκυψε από την έρευνα, ότι οι δύο δράστες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι τρεις περιπτώσεις απάτης, σε βάρος ανυποψίαστων συμπολιτών μας, στην περιοχή της Πάτρας τους τελευταίους μόνο δυο μήνες.

Το γνωστό… παραμύθι για τα ατυχήματα

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (συνήθως άνδρας) επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, καλώντας σε σταθερό τηλέφωνο, πλήθος ανυποψίαστους πολίτες και προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς, ανέφεραν ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως γιος – κόρη) είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο ή το βαρύτατο τραυματισμό παιδιού προκαλώντας στα θύματά τους ιδιαίτερο τρόμο και ανησυχία.

Μέχρι και ποσό 40.000 ευρώ απέσπασαν από θύμα τους

Έπειτα, επικαλούμενα την ιδιότητα του αστυνομικού, προσέφεραν τη… διαμεσολάβηση των Αστυνομικών και των Εισαγγελικών Αρχών (!) προκειμένου να αποφευχθούν οι νομικές συνέπειες για το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων έναντι μεγάλης χρηματικής ανταμοιβής το ύψος της οποίας έφθανε μέχρι και τις σαράντα χιλιάδες 40.000 ευρώ και κυμαινόταν ανάλογα με την ευπιστία των θυμάτων.

Μέλος της οργάνωσης παρίστανε τον συγγενή σε κατάσταση πανικού

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες για να επιτείνουν την ταραχή των παθόντων και να γίνουν ακόμα πιο πιστευτοί, χρησιμοποιούσαν συνεργό τους ο οποίος υποδύονταν κάθε φορά το συγγενικό πρόσωπο και σε κατάσταση πανικού καλούσε τους ηλικιωμένους σε βοήθεια, επιβεβαιώνοντας την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος!

Το άρθρο Εξαρθρώνεται μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες που εξαπατούσε με… δήθεν τροχαία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα