Τα αλμυρά cupcakes που κάνουν θραύση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μόλις δοκιμάσετε αυτά τα cupcakes θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Συστατικά

Για τα cupcakes

200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτι1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο300 γρ. τυρί κρέμα300 γρ. τυρί cheddar τριμμένο50 γρ. μουστάρδα απαλή700 γρ. χωριάτικο φύλλο ολικής αλέσεως100 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμαπιπέρι

Για το frosting

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι1 κ.σ. θυμάριπιπέρι50 γρ. τυρί
cheddar τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια του 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε με τα χέρια μας ακανόνιστα τον δυόσμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε στο μπολ τη γαλοπούλα, το τυρί κρέμα, το cheddar, τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Παίρνουμε 6 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές.Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.Τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία φλογέρα.Αλείφουμε τις άκρες με ελαιόλαδο και τις διπλώνουμε προς το κέντρο ώστε να φτιάξουμε ένα cupcake. Αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 cupcakes.Λαδώνουμε μία ειδική φόρμα για cupcakes και τα βάζουμε μέσα με την ένωση προς τα κάτω.Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά.Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.

Για το frosting

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε τα cupcakes.Πασπαλίζουμε με το cheddar και φύλλα από θυμάρι.

Το άρθρο Τα αλμυρά cupcakes που κάνουν θραύση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα