Εξαρθώθηκε σπείρα με 155 μέλη – Πάνω από 2 εκ. ευρώ η λεία!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμορία διαρρηκτών-ληστών, που έδρασε στην Αττική. Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις 30 κακοποιοί, ενώ αναζητούνται άλλοι εκατόν είκοσι πέντε! Τα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα της λερναίας συμμορίας Γεωργιανών ως επί το πλείστον διαρρηκτών, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Από την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών εξιχνιάστηκαν έως στιγμής 141 περιπτώσεις, εκ των οποίων 137 διαρρήξεις

σε σπίτια και 4 ένοπλες ληστείες, επίσης μέσα σε σπίτια.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον άλλων 50 εισβολών. Στα χέρια και στα κρησφύγετα της πολυμελούς συμμορίας την οποία πλαισίωναν ακόμη ΄ενας Βούλγαρος και Αλβανοί, βρέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδαριές πάνω στις οποίες εξασκούνταν στις διαρρήξεις τα νέα μέλη που έμπαιναν στην συμμορία.

Τα χρήματα που έβρισκαν στα σπίτια τα έστελναν μέσω εταιριών στην πατρίδα τους. Τα χρυσαφικά τα «σκότωναν» σε δύο τουλάχιστον ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Λειτουργούσαν σε ομάδες των 7-8 ατόμων και μοίραζαν σε ζώνες τις συνοικίες της Αττικής, για να μην πέφτει η μία συμμορία πάνω στην άλλη και χτυπάνε δυο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ίδιο στόχο! Εδιναν ραντεβού στην πλατεία Βικτωρίας και σε διαμερίσματα του Αγίου Παντελεήμονα για να συντονιστούν και να ξεκινήσουν για τις «δουλειές». Σε πλήρη σύμπνοια!!!

Είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας της υπόθεσης, όσα δήλωσε ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείτης: «Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να αποδημήσουμε την εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης, που επιχειρούσαν οργανωμένα με σχέδιο, συγκεκριμένη μεθοδολογία, καταμερισμό περιοχών και διασύνδεση των μελών, έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο διαρρηκτών. Εκτιμούμε ότι με την εξάρθρωση αποτρέψαμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό διαρρήξεων και ληστειών, που είχαν προγραμματίσει να διαπράξουν τους επομένους μήνες, λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών. Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι η επιχείρηση υλοποιήθηκε με άκρως επιτυχημένο τρόπο από τις Υπηρεσίες της Ασφαλείας, σημειώνοντας έτσι μια ακόμη σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στο διαρκή αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος».

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης – ορμητήριο, κεντρική πλατεία, καθώς και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστήρια σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

Το άρθρο Εξαρθώθηκε σπείρα με 155 μέλη – Πάνω από 2 εκ. ευρώ η λεία! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα