Ευρωκοινοβούλιο Σύνοδος – κορονοϊός: Με τηλεδιάσκεψη η ολομέλεια της Δευτέρας

Ευρωκοινοβούλιο Σύνοδος – κορονοϊός: Η επόμενη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού, αλλά θα οργανωθεί με τηλεδιάσκεψη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του θεσμού Νταβίντ Σασόλι. «Ανακοινώνω με λύπη ότι η ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας δεν θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, αλλά θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως», ανέφερε μέσω του Twitter ο Σασόλι, χαρακτηρίζοντας «πολύ σοβαρή» την υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία και το Βέλγιο.

«Οι μετακινήσεις είναι ένας κίνδυνος», τόνισε. Εντούτοις «το Στρασβούργο παραμένει η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε εκεί», δήλωσε ο Νταβίντ Σασόλι. Εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού, οι ευρωβουλευτές έχουν επτά μήνες να συνεδριάσουν στο Στρασβούργο και οι συνεδριάσεις τους διεξάγονται μόνο στις Βρυξέλλες.

I regret to announce that next week's plenary will not take place in Strasbourg, but will be held remotely.

The situation in France and Belgium is very serious and travelling is not advised.

Strasbourg remains the home of @Europarl_EN and we will do everything we can to return.

David Sassoli (@EP_President) October 15, 2020

Σε καραντίνα προληπτικά ο Βέμπερ

Από εκεί και πέρα όπως έγινε σήμερα γνωστό σε προληπτικό αυτοπεριορισμό τίθεται ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Ακολουθώντας τους κανόνες και παραμένω σε αυτοπεριορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter.

Dear friends, I was informed that I have been in contact with a person who is #COVID19 positive. Following the established rules I am self-isolating while awaiting a first test result. Stay safe everybody. @EPPGroup

— Manfred Weber (@ManfredWeber) October 15, 2020

Σε αυτοαπομόνωση Μπορέλ και Λενάρτσιτς

Να υπενθυμίσουμε πως το βράδυ της Τρίτης ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης κρίσεων και ανθρωπιστικής βοήθειας Γιάνες Λενάρτσιτς ανακοίνωσαν ότι τέθηκαν σε καραντίνα, αφού είχαν επαφή με πρόσωπα που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, μία εβδομάδα έπειτα από επίσκεψή τους στην Αιθιοπία. «Ενημερώθηκα το απόγευμα ότι μέλος της αντιπροσωπείας που ταξίδεψε μαζί μ’ εμένα και τον Γιάνες Λενάρτσιτς στην Αιθιοπία την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό», εξήγησε ο Ισπανός, 73 ετών, σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@JosepBorrellF). «Υποβλήθηκα σε τεστ, το οποίο ήταν αρνητικό, μετά την επιστροφή μου την Κυριακή. Έχω τεθεί σε αυτοαπομόνωση όπως προβλέπουν οι κανονισμοί κι αναμένω να υποβληθώ σε δεύτερο τεστ», πρόσθεσε ο Μπορέλ.

Από την πλευρά του ο Σλοβένος, 52 ετών, ανέφερε, επίσης μέσω Twitter (@JanezLenarcic), ότι «ενημερώθηκε πως ένα μέλος της ομάδας [τ]ου, που δεν συμμετείχε στην αποστολή στην Αιθιοπία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας» διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι και αυτός τέθηκε σε απομόνωση εν αναμονή της υποβολής του σε δεύτερο τεστ.

Διαβεβαίωσε ότι δεν έχει «κανένα σύμπτωμα» της COVID-19 και «αισθάνεται καλά». Διευκρίνισε πως «τα μέλη της ομάδας [τ]ου και ο ίδιος υποβλήθηκαν σε εξετάσεις πριν από την επίσκεψη και μετά την επιστροφή στις Βρυξέλλες, τα οποία επέστρεψαν σε αμφότερες τις περιπτώσεις αρνητικά».

I was informed this afternoon that a member of the delegation travelling with me and @JanezLenarcic to Ethiopia last week has tested positive for coronavirus. I tested negative upon my return on Sunday. I am self-isolating in accordance with rules and will wait to do second test.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) October 13, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα