Έτσι δρούσε η συμμορία των ληστών με τις μοτοσυκλέτες (photos-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στοιχεία, φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από ληστρικές επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστείο, των μελών της συμμορίας με τις μοτοσυκλέτες, στην οποία συμμετείχε και ο πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας Ψάρης παρασκευόπουλος, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία με διάταξη του εισαγγελέα.

Ο λόγος της δημοσιοποίησης, προφανής. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που εξάρθρωσαν τη συμμορία των έξι, οι οποίοι διέφευγαν με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, έχουν εξιχνιάσει έως τώρα 56 ληστρικές επιθέσεις.

Εκτιμάται

ότι έχουν διαπράξει τουλάχιστον 200 ληστείες

Όμως, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει στη διάρκεια της πολύμηνης έρευνάς τους έχουν καταλήξει ότι η συμμορία από την οποία έχουν συλληφθεί πέντε και καταζητείται ένας ακόμη, έχει διαπράξει τουλάχιστον 200 ένοπλες ληστείες σε Αττική, Ηλεία, Χανιά.

Για το λόγο αυτό δίνονται οι φωτογραφίες και τα στοιχεία στη δημοσιότητα προκειμένου οι πολίτες που έπεσαν θύματα να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια

Υπενθυμίζεται ότι η συμμορία δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Οργανωτές της θεωρούνται δύο σεσημασμένοι κακοποιοί οι οποίοι αφού εξέτισαν ποινές για σοβαρά αδικήματα-ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας), βγήκαν από τη φυλακή και αποφάσισαν να συστήσουν συμμορία ληστών.

Και ο πρωταθλητής αγώνων στις λήστες

Τότε προσεταιρίστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τον 32χρονο οδηγό μοτοσυκλετών με περγαμηνές στο ενεργητικό του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πόνταραν στις ικανότητές του να οδηγεί με ταχύτητα τις μοτοσυκλέτες, και να ξεφεύγει στις καταδιώξεις από την Αστυνομία.

Συνελήφθη στις Σέρρες πριν από αγώνα

Συνελήφθη στις Σέρρες όταν πήγε να πάρει μέρος σε έναν ακόμη αγώνα. Από τους συλληφθέντες οι τέσσερις παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε κάποιες ενέργειες, ενώ ένας από αυτούς δεν είπε ούτε λέξη.

Τα μέλη της συμμορίας όταν εισέβαλαν σε ένα κατάστημα φορούσαν κράνη και από μέσα κουκούλες η μαύρα γυαλιά για να μην αποτυπώνεται κανένα χαρακτηριστικό τους.

Έφτασαν στα κρησφύγετα τους

Η Ασφάλεια κατάφερε να φθάσει στα κρησφύγετα της συμμορίας στην περιοχή του Πειραιά και από εκεί να ξετυλίξει σιγά- σιγά τη δράση τους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν προκύψουν.

ΜΠΑΛΤΑ Χρήστο του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα

ΔΕΔΕ Τρύφωνα του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά

ΤΣΑΚΝΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα

ΜΠΑΛΤΑ Ευάγγελο του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

και τον μη συλληφθέντα:

ΚΟΤΣΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθέντα στις 18-9-1986 στην Πάτρα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319307, 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το άρθρο Έτσι δρούσε η συμμορία των ληστών με τις μοτοσυκλέτες (photos-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα