Έτοιμο να πετάξει το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο (vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έτοιμο για την πρώτη πτήση είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου.

Η πρεμιέρα του, αναφέρει η γερμανική Die Welt σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, θα γίνει στην έρημο Μοτζάβε, στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το γιγαντιαίο αεροσκάφος έχει έξι κινητήρες, 28 τροχούς και ένα άνοιγμα των πτερυγίων 117 μέτρα, ενώ ο στόχος είναι στο μέλλον να μπορεί να πετάξει και στο διάστημα.

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft,

Πολ Άλεν δημιούργησε το 2011 την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems.

Το γιγαντιαίο αεροσκάφος Stratolaunch, με συνολικό βάρος μέχρι 590 τόνους, δεν προορίζεται να μεταφέρει επιβάτες, αλλά προορίζεται ως πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων.

Το τριμελές πλήρωμα θα έχει θέσεις καθίσματος μόνο στη δεξιά άτρακτο για να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το αεροσκάφος. Το μοντέλο βασίζεται σε δύο αεροσκάφη Boeing 747 και βασίζεται στις τεχνολογικές ιδέες του θρυλικού μηχανικού Paul Rutan, που χρηματοδοτήθηκε από τον Πολ Άλεν. Το αεροσκάφος πρόκειται να μεταφέρει τον πύραυλο στη μέση των φτερών μεταξύ των δύο ατράκτων σε ύψος περίπου δέκα χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκτόξευση του πυραύλου.

♫♪♬ Born this way: In preparation for first flight, @Stratolaunch's oddball @prattandwhitney PW4056-powered @ScaledC carrier aircraft has begun speedy taxi trials at the Mojave Air & Space Port. See @AvWeekGuy's story for all the details: https://t.co/efiL4RHmJr @AviationWeek pic.twitter.com/YBzJSoxpPN

James Drew (@JamesDrewNews) February 27, 2018

Το Stratolaunch θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, αναφέρει στο δημοσίευμά της η Die Welt, που επιδιώκει ταχεία πρόσβαση στο διάστημα στο μέλλον. Στο στρατιωτικό προϋπολογισμό υπάρχει ένα κονδύλι ύψους 192,5 εκατομμυρίων δολαρίων για ιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν γρήγορες εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Ο αμερικανικός στρατός θέλει να εξοπλιστεί για μια ενδεχόμενη διαστημική σύγκρουση, στην οποία οι δορυφόροι καταστρέφονται και πρέπει να αντικατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εδώ θα μπορούσε το αεροπλάνο Stratolaunch να πετύχει πολύτιμες υπηρεσίες.

World's largest 6-engine #airplane! completes low-speed runway test, the Stratolaunch #aircraft edges closer to first flight. #aerospace #space https://t.co/CLTF5WU6WT pic.twitter.com/Apr36HH0xB

Mike Quindazzi ✨ (@MikeQuindazzi) February 27, 2018

Το άρθρο Έτοιμο να πετάξει το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο (vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα