Εθνική ομάδα: Κλίμα έντασης, πριν από τη "μάχη" με την Ιαπωνία

Κλίμα έντασης, το οποίο καλούνται όλοι να ξεπεράσουν ενόψει του αποψινού αγώνα με την Ιαπωνία, επικρατεί στο στρατόπεδο της Εθνικής μας ομάδας, μετά το επεισόδιο που είχαν στη χθεσινή (18/6) προπόνηση οι Μανιάτης και Τζαβέλλας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μανιάτης έκανε παρατήρηση στον Τζαβέλλα για να κάνει καλύτερες σέντρες, και αυτός απάντησε με βρισιά. Ο Μανιάτης ανταπάντησε λέγοντας «εδώ δεν είναι ΠΑΟΚ» και έγινε χαμός. Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι Γιώργος Καραγκούνης και Παναγιώτης Κονέ και το επεισόδιο

έδειξε να τελειώνει εκεί.

Όμως στην επιστροφή στο ξενοδοχείο, η ένταση συνεχίστηκε και ο Μανιάτης ζήτησε από τον Φερνάντο Σάντος να πάρει θέση, ενώ απείλησε ότι θα φύγει για την Ελλάδα. Ο Πορτογάλος προπονητής είπε ότι «αυτά γίνονται σε μια ομάδα, ειδικά πριν από έναν τόσο καθοριστικό αγώνα», και κάλεσε τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ΕΠΟ, αναφερόμενη σε «μια στιγμή έντασης στην προπόνηση της 17/6/2014, συνήθης στην καθημερινή ροή και λειτουργία μιας ομάδας, που προσέλαβε έκταση και ερμηνεία δυσανάλογη με το περιστατικό».

Και διαβεβαίωσε πως «όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ανδρών εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένοι, ως ομάδα, στον αυριανό αγώνα εναντίον της Ιαπωνίας, αντιλαμβανόμενοι απολύτως την κρισιμότητά του για την έκβαση της επιδιωκόμενης πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια στιγμιαία αντίδραση, συνεπώς, δεν μπορεί ούτε να αλλοιώσει ούτε να ακυρώσει το βασικό συστατικό επιτυχίας της Εθνικής, που είναι και θα παραμείνει ότι ήταν πάντοτε: ομάδα».

Όλα αυτά αναστάτωσαν όπως ήταν φυσικό την αποστολή και αποτέλεσαν θέμα συζήτησης από όλους μέσα στην ομάδα αλλά και έξω από αυτήν. Όλοι τώρα ελπίζουν σε μια καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στην Ιαπωνία που θα αλλάξει το κλίμα και θα θέσει στο περιθώριο την όποια ένταση δημιουργήθηκε.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Σάντος προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τους Μήτρογλου και Φετφατζίδη να είναι υποψήφιοι για να ξεκινήσουν, ενώ και ο Καραγκούνης έχει πιθανότητες να πάρει μια θέση στους πρώτους έντεκα. Για την αριστερή πλευρά ο Σάντος εκτός του Τζαβέλλα σκέφτεται και την πιθανή μετάθεση του Τοροσίδη στη θέση του αριστερού μπακ, θέση στην οποία έχει αγωνιστεί με επιτυχία στο παρελθόν επί Ρεχάγκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα