Έταζε διορισμούς και αποσπούσε χρήματα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Έταζε, με το… αζημίωτο, διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ (!) στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα! Όμως, κάποιο από τα πολλά θύματα που μαστίζονται από την ανεργία, αντελήφθη την απάτη της 73χρονης, την παγίδευσε στην περιοχή των Πετραλώνων και οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν με προσημειωμένα χρήματα τα οποία δήθεν προορίζονταν για τα παράβολα! Η τελευταία πράξη της αλυσίδας απατών παίχτηκε

όταν η δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του. Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα στην περιοχή των Πετραλώνων, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό και μόλις το πήρε στα χέρια συνελήφθη.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι η 73χρονη από τον περασμένο Μάιο, προσέγγιζε τα θύματά της από τα οποία αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά -συνολικά 50.000 ευρώ- πείθοντας τα ότι διαθέτει «υψηλές γνωριμίες» και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Στην κατοχή της, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτωνΠλήθος πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασηςΦωτοαντίγραφα πτυχίων και τίτλων σπουδώνΒιογραφικά σημειώματαΠλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με τηλεφωνικούς αριθμούς και με τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών ΙδρυμάτωνΤρεις κάρτες αναλήψεως μετρητώνΈνα βιβλιάριο πιστωτικού ΙδρύματοςΔύο κινητά τηλέφωνα

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι οκτώ περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες. Το ζήτημα είναι ότι η συγκεκριμένη έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί και στο παρελθόν ακριβώς για ίδια αδικήματα!

Το άρθρο Έταζε διορισμούς και αποσπούσε χρήματα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα