Η συγκίνηση των ομογενών με τον Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς», φωνάζει κρατώντας τη γαλανόλευκη (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τον Τραμπ που εξέφρασε την αγάπη του για τους Έλληνες και ο Καναδός πρωθυπουργός χαιρέτισε τη χώρα μας, στη μεγαλειώδη παρέλαση της Κυριακής στο Μόντρεαλ, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αν και η θερμοκρασία βρισκόταν στους -7 βαθμούς Κελσίου, χιλιάδες ομογενείς είχαν κατακλύσει την οδό Jean Talon, στο κέντρο του Park Extension κρατώντας τις ελληνικές σημαίες.

Ο Τζάστιν Τριντό, πέρασε στον ώμο του το διακριτικό

του Τελετάρχη, πήρε δυο σημαίες- της χώρας του και την ελληνική- και μίλησε στους ομογενείς για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Τα συνθήματα του έκαναν το πλήθος να δακρύσει από συγκίνηση.

«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς», είπε στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρέλασης, στην διασταύρωση της Jean Talon με την οδό Hutchison.

Πολύ συγκινητική η διαδρομή του Τζαστίν Τριντό ως την εξέδρα των επισήμων όπου επί δέκα λεπτά χαιρετούσε τον κόσμο φωνάζοντας στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Καναδάς, χρόνια πολλά».

Στην συνέχεια ο Καναδός πρωθυπουργός πήρε την θέση του στην εξέδρα, δίπλα από τον Μητροπολίτη Τορόντο κ.κ. Σωτήριο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Νίκο Παγώνη και τον υφυπουργό κ. Κουίκ

Την παρέλαση άνοιξαν τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

Το άρθρο Η συγκίνηση των ομογενών με τον Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς», φωνάζει κρατώντας τη γαλανόλευκη (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα