Εστία – Μαρέβα: Επιμένει η εφημερίδα

Επιμένει η εφημερίδα «Εστία» για τα sms που υποστηρίζει πως επιδείχθηκαν προς καλεσμένους στο σπίτι γνωστού εκδότη και επιχειρηματία, παρότι συμμετέχοντες στη συνάθροιση διαψεύδουν κατηγορηματικά. Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, η «Εστία» σχολιάζει «Για την ταμπακιέρα ουδέν», ενώ δεν υποχωρεί από όσα υποστηρίζει πως έγιναν την Κυριακή 24 Μαρτίου στη γιορτή στο σπίτι του επιχειρηματία. Στο φύλλο της Κυριακής, η «Εστία» είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Τό sms Μαρέβας πρός Μαρινάκη: ‘Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!’»,

υποστηρίζοντας πως «Τό ἐπιδείκνυε ὁ μηντιάρχης στήν ὁμήγυρη», ενώ το ρεπορτάζ υπογράφει ο Μανώλης Κοττάκης.

Το πρωί της Δευτέρας, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που ανήκει στο εκδοτικό συγκρότημα του ενεχόμενου επιχειρηματία, διαψεύδει επίσης το ρεπορτάζ της «Εστίας», τονίζοντας πως όχι μόνο δεν επιδείχθηκε κατά τη συνάντηση τέτοιο sms αλλά και ούτε έχει σταλεί ποτέ. Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, «σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της ‘Εστίας’ το οποίο θεωρεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί». Όπως γράφει η εφημερίδα μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης θα προβεί σε απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Εν τούτοις, ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου (που κυκλοφορούν τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων), ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το ρεπορτάζ της Εστίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είναι χυδαίο ψεύδος. Πρόκειται για υπαγορευμένη αθλιότητα, εντασσόμενη σε πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί ο κ. Κοττάκης. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να προφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τις αθλιότητες και τα ψεύδη του κ. Κοττάκη». Λίγο αργότερα, διέψευσε κατά αντίστοιχο τρόπο το ρεπορτάζ της Εστίας και ο εκδότης Διονύσης Παναγιωτάκης, δηλώνοντας: «Δεν έχω διαβάσει πιο μεγάλο ψέμα».

Διάψευση και από την κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή του την Κυριακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση, τόνισε πως «για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα ‘Εστία’ δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη. Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της ‘Εστίας’ είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας».

«Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

«Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών. Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα