Ερωτηματικά για το θάνατο του νεαρού επιβάτη του τρόλεϊ

Προκαλεί ακόμη πλήθος ερωτηματικών ο μοιραίος θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι, ο οποίος «βούτηξε» έξω από τρόλεϊ επειδή δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο αλλά και το πρόστιμο που θέλησε να του επιβάλλει ελεγκτής.

«Διάλογο για τη βελτίωση του τρόπου ελέγχου των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει ξεκινήσει το υπουργείο Μεταφορών»,

δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε, επίσης, «σωστή την καταβολή μπόνους στους εθελοντές ελεγκτές, ένας από τους οποίους ήταν και ο ελεγκτής στο μοιραία δρομολόγιο».

Αναφερόμενος σε αυτό καθ' αυτό το περιστατικό ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, ο οδηγός και ο ελεγκτής του μοιραίου τρόλεϊ έκαναν αυτό που έπρεπε και τίποτα παραπάνω».

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε να εξηγήσει, πως «ξεκάθαρη εικόνα για το περιστατικό θα έχουμε σε λίγες ημέρες» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού, ζητώντας σεβασμό στη μνήμη του και ευχόμενος να μην υπάρξουν άλλα τέτοια γεγονότα.

Στον αντίποδα, ο πατέρας του 19χρονου παραμένει συγκλονισμένος και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ο γιος του έχασε τη ζωή του για μια τόσο ασήμαντη αφορμή.

«Τσακωθήκανε με τον ελεγκτή και τα κορίτσια τον βρήκαν πεσμένο κάτω στο έδαφος με αίματα», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι για ένα ευρώ αφαιρείται μια ζωή».

Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του ελεγκτή, ο οποίος «ήθελε να το παίξει καπετάνιος», όπως είπε και θα μπορούσε να αφήσει το παιδί του να επιστρέψει στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα