Αντιδράσεις για τη δωρεά που έκανε η Χρυσή Αυγή στον Αρκτούρο

Σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα κομματικά επιτελεία επέφερε η αποδοχή της δωρεάς 5.000 ευρώ της Χρυσής Αυγής στην περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος».

Η δωρεά της Χρυσής Αυγής στον «Αρκτούρο», που ίδρυσε ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έγινε

γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα του κόμματος και προκάλεσε απορίες για το γεγονός, ότι η οργάνωση αποδέχθηκε αυτή τη δωρεά.

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε ο «Αρκτούρος», τονίζοντας ότι «στα 21 χρόνια λειτουργίας της οργάνωσης ποτέ δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμιά πολιτική ιδεολογία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Αρκτούρου» έχει ως εξής:

«Ο Αρκτούρου διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων. Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο Αρκτούρος δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία. Τέλος, ο Αρκτούρος παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχίζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης. Ο Αρκτούρος χρειάζεται την υποστήριξη σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του».

Keywords
Τυχαία Θέματα