Ερντογάν: «Ο Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημά του είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από το PKK»

Ένας πρώην φίλος και σύμμαχος, ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημά του, αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα, σε διεθνές επίπεδο, ακόμη και η τρομοκρατική οργάνωση PKK δεν έχει προκαλέσει τόση ζημιά στην Τουρκία όσο η παράλληλη δομή του Γκιουλέν», ήταν τα λόγια του Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κολομβία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει

ότι ο Γκιουλέν έχει δημιουργήσει μια προπαγάνδα δυσφήμησης για την Τουρκία και το την κυβέρνησή του σε όλο τον κόσμο, με το κύκλωμα αυτό να αποτελείται από πλειάδα σχολείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, μέσων ενημέρωσης και εταιρειών,

Όπως είναι γνωστό ο Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημά του στήριξαν τον Ερντογάν στο ξεκίνημά του και στον πόλεμο που ξεκίνησε κατά του στρατιωτικού κατεστημένου, όμως στην πορεία τα «έσπασαν» με αποτέλεσμα ο Γκιουλέν που ζεί στις ΗΠΑ από το 1999 να αποσύρει την υποστήριξή του και ο Ερντογάν να κυνηγάει εδώ και ένα χρόνο κάθε τι που μπορεί ακόμα και ως ενδεχόμενο να πρόσκειται στον Γκιουλέν.

Ο νεοσουλτάνος της Τουρκίας, Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι ήταν αυτός που έστησε το θέμα των σκανδάλων που πριν από ένα χρόνο άγγιξαν και το άμεσο περιβάλον του Ερντογάν και ότι κατασκεύασε τις κατηγορίες περί διαφθοράς για να τον βλάψει, ιδρύοντας μάλιστα και ένα παράλληλο κράτος για να τον ανατρέψει. Α

Από τότε έχει ξεσπάσει ένα πογκρόμ διώξεων τόσο στην αστυνομία, όσο και στο δικαστικό σώμα με συλλήψεις και προσαγωγές αστυνομικών και δικαστών αλλά και άλλων παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα