Ερντογάν : Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς γνωστοποίησε το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα από τις μέρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Μπορεί να παρατεθεί για τρεις ή για έναν μήνα. Οι άνθρωποι του Γκιουλέν έχουν διεισδύσει παντού. Θα βρούμε τους πραξικοπηματίες αυτούς και θα συνεχιστούν οι συλλήψεις.

Σ’ αυτό θα βοηθήσει η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν εκ της συμφωνίας με την Ευρώπη, χωρίς να συμβαίνει το ίδιο εκ μέρους της Ευρώπης τόνισε.

Ενώ τόνισε περαιτέρω, πως «παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας, η ΕΕ απέτυχε στα καθήκοντα που ανέλαβε. Θέλουμε η ΕΕ να τηρεί έντιμη στάση».

Σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν και την σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ο Ερντογάν επεσήμανε πως «είμαστε σύμμαχοι, στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Όταν εκείνοι ζητούν από μας κάποιον τρομοκράτη τους τον δίνουμε. Άρα με βάση και τη σχετική διμερή συμφωνία που έχουμε υπογράψει, θα πρέπει το άτομο αυτό τουλάχιστο να προσαχθεί ή να συλληφθεί. Δυστυχώς προς το παρόν δεν έχουν προβεί ακόμη σ’ αυτό το βήμα».

Ενώ για τον πόλεμο στην Συρία, εμφάνισε ως βασική προϋπόθεση για τον τερματισμό του, την απομάκρυνση του Ασάντ, ενώ σχετικά με τους Κούρδους που μάχονται το ISIS, o Ερντογάν δήλωσε ότι αποτελούν απειλή για την Τουρκία.

Το άρθρο Ερντογάν : Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα