Ερντογάν : Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην Hurriyet. ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως βασικός στόχος των Ευρωπαίων είναι να οδηγήσουν την Τουρκία στο να εγκαταλείψει διαδικασίες για την ένταξής της στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα δήλωσε : «Η ΕΕ επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ’ αυτή τη διαδικασία (της ένταξης). Αν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό, ας πάρουν

την απόφαση». Ενώ συνέχισε λέγοντας «Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη. Αν χρειαστεί, αργότερα, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας».

Σημειώνεται πως ή ένταση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης αποτέλεσμα των σαρωτικών εκκαθαρίσεων του καθεστώτος Ερντογάν σε αντιφρονούντες, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, έχει επιδράσει εξαιρετικά αρνητικά στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ.

Εξάλλου στην ίδια συνέντευξη ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανιζόμενος αμετακίνητος στις απόψεις του τόνισε : «Ορισμένοι λένε: «Πρέπει να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Γιατί να την άρουμε τώρα;»

Το άρθρο Ερντογάν : Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα