Έρευνα των εισαγγελέων της διαφθοράς στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, έφοδος στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Σταυρούλας Νικολοπούλου – Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς συλλέγουν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει εταιρεία

της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα πάντως με την πλευρά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όταν έγινε η έφοδος, ζητήθηκε από τους εισαγγελείς να επιδείξουν ταυτότητα αλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του Δ.Σ. και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Από την τότε έρευνα είχε προκύψει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος πάντως τονίζουν πως ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα καθώς η κ. Νικολοπούλου διατηρεί εδώ και χρόνια εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά της ΤτΕ αναφέρεται ακόμα πως αναμένεται μέσα στην ημέρα η έκθεση που, όπως όλα δείχνουν, θα απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank.

Το άρθρο Έρευνα των εισαγγελέων της διαφθοράς στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα