Δ. Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: «Ο κ. Τσίπρας έχει εξαπατήσει το λαό»(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Ο κ.Τσίπρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης του λαού μας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην 81η ΔΕΘ.

«Το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, ο περίφημος οδικός χάρτης, που παρουσίασε

ο πρωθυπουργός, είναι μια πολύ παλιά δοκιμασμένη συνταγή, η οποία έχει μόνο ψίχουλα για τον λαό και τη νεολαία. Καλεί τον λαό να δεχτεί και πάλι αδιαμαρτύρητα και νέα μέτρα, περιμένοντας το θαύμα της ανάπτυξης, μπας και πέσει κανένα ψίχουλο για τον λαό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσε τα οικονομικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και πήρε και πρόσθετα».

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «δήμιο των εργασιακών δικαιωμάτων» τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και δήλωσε σχετικά:«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο αποφασιστικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαγορεύοντας de facto απεργίες, την πάλη των εργαζομένων, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις», είπε ο Δ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο δήμιος -να τον ονομάσω έτσι- των εργασιακών δικαιωμάτων Κατρούγκαλος, η κοινή στάση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν πραγματικά το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα όπλο στην πάλη τους απέναντι σε αυτή την επίθεση. Τα σχέδια αυτά πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, είναι αιτία πολέμου».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προωθεί νέα αφαίμαξη, με φόρους, με περικοπές δαπανών, επιπρόσθετα 2 δισ. ευρώ το 2017 και άλλα επιπρόσθετα 3,5 δισ. ευρώ το 2018, ενώ σχετικά με το χρέος, είπε ότι ο πρωθυπουργός «αποδέχεται να το πληρώσει στο ακέραιο ο ελληνικός λαός».

Το άρθρο Δ. Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: «Ο κ. Τσίπρας έχει εξαπατήσει το λαό»(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα