Έρευνα για το πώς επιλέγουν οι Έλληνες ποιον υπολογιστή θα πάρουν

H TNS Pentor διεξήγαγε έρευνα για τα κριτήρια, με τα οποία επιλέγουν υπολογιστή οι χρήστες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Toshiba σε 6 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η έρευνα έγινε σε δείγμα ανθρώπων 20-60 ετών που κατέχουν έναν τουλάχιστον φορητό υπολογιστή ή φορητούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το 41% των ερωτηθέντων

σχεδιάζουν να αγοράσουν φορητό υπολογιστή μέσα στη χρονιά.

Κατά κύριο λόγο αυτοί είναι άνδρες σε ποσοστό 47% έναντι 36% των γυναικών. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν ως βασική πηγή ενημέρωσης της ιστοσελίδες των εταιριών ή τα websites τεχνολογίας με εστίαση σε αυτά που συγκρίνουν τιμές σε ποσοστό 45-55%, ενώ δηλώνουν ότι επηρεάζονται ακόμη από τις συστάσεις πωλητών και ειδικών ή της οικογένειας και των φίλων τους σε ποσοστό 33-39%.

Τα social media και η τηλεόραση δεν φαίνεται να επηρεάζουν ιδιαίτερα την αγοραστική πρόθεση.

Οι άνδρες είναι πιο αυτάρκεις και ενημερώνονται καθημερινά από διάφορες online πηγές ενημέρωσης, ενώ οι γυναίκες βασίζονται στις συμβουλές των άλλων.

Επίσης, οι νέοι άνθρωποι ζητούν συστάσεις τρίτων πιο συχνά από τους μεγαλύτερους, ενώ 4 στους 5 αγόρασαν το φορητό τους υπολογιστή σε ένα κανονικό κατάστημα και μόνο 1 στους 10 σε online κατάστημα.

Το 23% των ερωτηθέντων αποφασίζει ποιο φορητό υπολογιστή θα αγοράσει σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Το 1/3 χρειάζεται μια εβδομάδα και το 35% 2-4 εβδομάδες.

Η προτίμηση σε συγκεκριμένα brand καθορίζεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και την τιμή. Τα αποτελέσματα των δοκιμών, το βάρος της συσκευής, η γνώμη των φίλων και το δώρο παίζουν το λιγότερο σημαντικό ρόλο

Αρκετοί είναι πάντως αυτοί που ενδιαφέρονται για την υψηλή ποιότητα και τη διάρκεια της μπαταρίας και φυσικά την τιμή του προϊόντος

Οι Έλληνες καταναλωτές ενδιαφέρονται για την εικόνα τους και το image που τους προσδίδει ένας συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής. Επίσης δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην αντοχή της μπαταρίας.

Πηγή: E-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα