«Έρχονται και άλλες καταργήσεις φορέων»

«Θα ακολουθήσουν και άλλα κύματα καταργήσεων δημόσιων φορέων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου για άμεσο «λουκέτο» σε 21φορείς του Δημοσίου, εξηγώντας παράλληλα, πως «αυτό έγινε καθώς οι φορείς είτε ολοκλήρωσαν την αποστολή τους ή καλύπτονται από άλλους φορείς».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», τόνισε πως «η διαδικασία αξιολόγησης φορέων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και έρχεται και άλλο κύμα καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα υπάρξουν παρεμβάσεις που θα περιορίσουν το μέγεθος

συγκεκριμένων φορέων. Εάν ένας φορέας πρέπει να κλείσει ή να συγχωνευτεί ή ακόμη να μειωθεί τότε αυτό θα γίνει».

Ακόμη τόνισε ότι «αξιολογούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δρουν στα υπουργεία», ενώ συμπλήρωσε πως «αξιολογούνται και οι συγκοινωνιακοί φορείς. Πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον και το Δημόσιο να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος». «Δεν είμαι κυνηγός απολύσεων» τόνισε με έμφαση ο ίδιος αν και παραδέχθηκε ότι «οι απολύσεις είναι μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για την υποχρέωση απόλυσης 11.000 υπαλλήλων μέσα σε αυτή τη χρονιά ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ένα ποσοστό υπαλλήλων που έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αφού δεν απορροφηθεί θα τεθεί σε έξοδο». «Επίσης ένα ποσοστό θα προέλθει από πειθαρχικά παραπτώματα», πρόσθεσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ελέγχους που έγιναν στη δημοτική αστυνομία και βρέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά.

Τέλος, χαρακτήρισε, «στέρεη την πλειοψηφία των 153 βουλευτών της παρούσας κυβέρνησης» και έκανε λόγο για «καλή συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της λειτουργίας της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα