Έρχεται ο «Captain Fantastic» με τις καλύτερες κριτικές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ταινία «Captain Fantastic» ήταν μία από τις πλέον πολυσυζητημένες πρεμιέρες του Φεστιβάλ Sundance και των Καννών και ως τώρα έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, τόσο για την σκηνοθεσία, όσο και για το σπουδαίο μήνυμα της. Πόσες δυσκολίες κρύβει τελικά ο ρόλος του γονιού; Ο Ματ Ρος μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί, την ιστορία μιας παράξενης μεγάλης οικογένειας, μέσω της οποίας καταλαβαίνει κανείς, πως τα πολυπόθητα ιδανικά,

μάλλον σου βγαίνουν σε κακό όταν μπεις στη «ζούγκλα» της κοινωνίας.

Βαθιά στα δάση της Βορειοδυτικής Ακτής της Βόρειας Αμερικής, ένας πατέρας αποφασίζει να σκληραγωγήσει τα έξι παιδιά του, με ένα σκληρό και πειθαρχειμένο πρόγραμμα, που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα πάντα ως ενήλικες. Χωρίς σούπερ μάρκετ, περιττά αντικείμενα, τα παιδιά εκπαιδεύονται σκληρά, ξέρουν να κυνηγούν ζώα, διαβάζουν ασταμάτητα.

Η οικογένεια όμως, έρχεται αντιμέτωπη με ένα σκληρό χτύπημα της μοίρας, που αναγκάζει τον πατέρα να εγκαταλείψει τον αυτοσχέδιο παράδεισο και μαζί με τα παιδιά να ταξιδέψουν εκεί όπου ζουν οι άνθρωποι… Θα γνωρίσουν την ζόρικη καθημερινότητα, τους κανόνες της κοινωνίας, τους έντονους ρυθμούς και θα συνειδητοποιήσουν, πως ο κόσμος εκεί έξω, θέλει άλλα «προσόντα». Αποτέλεσμα αυτής της ιδιόρρυθμης ανατροφής των παιδιών, είναι τα αξιαγάπητα πλάσματα που μας χαρίζουν σε όλη την ταινία στιγμές γέλιου, συγκίνησης, αλλά και μεγάλες παιδικές ερμηνείες, ίσως δύο από τις καλύτερες της χρονιάς όπως έχουν γράψει οι κριτικοί.

Ο πάντα συγκλονιστικός Βίγκο Μόρτενσεν, υποδύεται τον πατέρα, που χρειάζεται να αναθεωρήσει τα πάντα, αμφισβητώντας την ιδέα του τι σημαίνει να είσαι γονέας. Ερωτώμενος αν τη σημερινή εποχή το μεγάλωμα των παιδιών είναι πιο δύσκολο, απαντά: «Πάντα είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Δεν είναι τώρα δυσκολότερα. Το ερώτημα είναι πάντα τι γονιός θέλεις να είσαι. Θέλεις να είσαι ο γονιός που λέει “Όχι. Τέλος. Αυτή είναι η άποψή μου” ή θέλεις να είσαι ο γονιός που λέει “Ίσως όχι. Άσε με να σου εξηγήσω γιατί. Αν έχεις ένα αντεπιχείρημα, θα ήθελα να το ακούσω”. Αυτός ο τρόπος είναι πιο δύσκολος και θέλει περισσότερη ενέργεια και χρόνο. Αλλά αξίζει τον κόπο».

Ο Ματ Ρος, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, μίλησε για την εμπειρία του στα γυρίσματα:

«Η πιο μεγάλη δυσκολία στα γυρίσματα ήταν ότι σε κάθε σκηνή είχαμε έξι παιδιά. Υπήρχαν δύο μουσικά μέρη, δύο απαιτητικές σκηνές με κασκαντέρ που παίζουν παιδιά. Είναι ένα road movie, άρα έπρεπε να είμαστε σε διαφορετικές τοποθεσίες κάθε μέρα σε δύο πολιτείες. Άρα καταλαβαίνετε ότι η πρόκληση ήταν μεγάλη».

Μια ανεξάρτητη οικογενειακή κομεντί που βραβεύτηκε στις Κάνες, έρχεται στη μεγάλη οθόνη στις 17 του Νοέμβρη. Κι αφού ο Βίγκο Μόρτενσεν είναι εγγύηση, σίγουρα θα μας αρέσει.

Πάρτε μία γεύση από την ταινία:

Ηθοποιοί: Frank Langella, Kathryn Hahn, Nicholas Hamilton, Samantha Isler, Viggo Mortensen

Το άρθρο Έρχεται ο «Captain Fantastic» με τις καλύτερες κριτικές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα