Επιβεβαίωση της πολιτικής ηγεμονίας του Αλέξη Τσίπρα- Επανεκλογή στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 93,54%

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως και με την ανάδειξη της νέας Κεντρικής επιτροπής του κόμματος ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του δεύτερου συνεδρίου του κόμματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη

Πρόεδρος με το συντριπτικό ποσοστό του 93,54%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την διαδικασία εκλογής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο 2.926 συνέδρων, ψήφισαν 2.758 και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Αλέξης Τσίπρας: 2.548
Λευκά: 176
Άκυρα: 34

Αργότερα κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένονται να γνωστοποιηθούν και τα αποτελέσματα για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, η οποία θα αριθμεί 151 μέλη, αριθμός που προέκυψε μετά από έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις κατά την διάρκεια της συζήτησης για το θέμα στο συνέδριο.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά στην ανάδειξη της νέας Κεντρικής επιτροπής συνδέεται με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς που θα δρομολογηθούν, και οι οποίοι συνδέονται άρρηκτα τόσο με τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν στο νέο όργανο όσο με την κατάταξη των στελεχών σε αυτό. Άλλωστε η τελική διαμόρφωση του νέου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, θα αποτελέσει κριτήριο και για το ποια στελέχη θα επιλεγούν να εισέλθουν στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό που ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου, εξήγγειλε κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πραγματοποίηση του συνεδρίου και στην τοποθέτηση του θέλησε να δώσει ένα μήνυμα απρόσκοπτης συνέχισης του κυβερνητικού έργου, τοποθετώντας τις εκλογές στο 2019, ενώ παράλληλα αποπειράθηκε να δώσει την αίσθηση της σύντομης εξόδου από τον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης με εργαλείο την διευθέτηση του χρέους, που κατά τον πρωθυπουργό αποτελεί μονόδρομη προϋπόθεση για την επίτευξη του στρατηγικού της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το άρθρο Επιβεβαίωση της πολιτικής ηγεμονίας του Αλέξη Τσίπρα- Επανεκλογή στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 93,54% εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα